Skidresa - Mühltal, Österrike

 

Hotel Bergkristall**** - med swimmingpool     

vecka 8 (17-25/2) 2018

 

 

Boka in en fantastisk skidvecka med Thells i Österrike och upplev härlig skidåkning som passar hela familjen. De fina skidområdena Auffach, Wildschönau och Alpbachtal, erbjuder tillsammans hela 145 km pist och 47 st liftar och räknas till topp 10 bland de största skidområdena i Tyrolen! Allt tillgängligt på ett och samma liftkort. Här finns skidåkning för alla, både fina pister och tre parker. Välj en aktiv sportlovsvecka och boka din skidresa med Thells bussar!

 

Dag 1. Lördag eftermiddag stiger vi på en av våra bussar och beger oss söderut genom Danmark mot färjeläget i Gedser. Lagom till middagstid kör vi ombord och under den två timmar långa överfarten har vi gott om tid att äta en god middag innan färjan lägger till i Rostock. Väl i land i Tyskland fortsätter vi söderöver mot Österrike och kör hela natten. Under resan gör vi stopp med jämna mellanrum. Naturligtvis har vi två yrkeschaufförer med på resan, som byter av varandra under natten.

 

Dag 2-7. Tidig söndagsmorgon anländer vi till byn Mühltal och det fina hotellet Bergkristall****. Här väntar en god frukost innan vi beger oss ut i backen för en första dag av sju dagars härlig skidåkning!

 

Efter en första dag i skidbacken återvänder vi till hotellet och checkar in. Sedan väntar en vecka med goda middagar varvat med äkta österrikiska after ski. Vill man ta det lugnt och koppla av beger man sig till Bergkristalls wellness avdelning.

 

Mühltal är en av fem byar i Wildschönauområdet i norra Österrike. De fem byarna ligger bara några kilometer ifrån varandra och det går skidbussar mellan byarna. Ca 150 meter från hotellet avgår skidbussen mot liften, en bussfärd på cirka tio minuter. Även vår egen buss kommer att gå från hotellet till och från liften under dagen.

 

Dag 8-9. Efter lördagens frukost checkar vi ut från våra rum och sätter bagaget i bagagerummet. Vi har ännu en dag i pisten innan det är dags för middag på hotellet. Efter middagen är det dags att stiga ombord på bussen och hemresan tar sin början. Vi tar samma väg som på utresan. Söndag vid lunchtid är vi tillbaka i Sverige och våra avstigningsorter.

 

7 dagars liftkort i Skijuwel Alpbachtal - Wildschönau ingår.

 

Pris: 8 650 kr                                                          Enkelrumstillägg: 700 kr  

 

Ungdom 17-19 år  födda 1999-2001    8 150kr
Barn 7-16 år  födda 2002-2011    6 850 kr
Barn upp till 6 år (gratis liftkort)  födda 2012 o senare    4 600 kr

 

Anmälningsavgift: 1 000 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 19 januari 2018

 

Priset inkluderar: 9 dagars resa i helturistbuss t/r, färjeöverfart Gedser – Rostock t/r, 6 övernattningar i dubbelrum på Hotel Bergkristall**** med halvpension, 7 st fina frukostar samt 6 st 4-rätters middagar, en enklare middag hemresedagen samt  reseledarservice.

 

OBS! 7 dagars liftkort ingår i priset.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

12.35

Tågstationen Landskrona

kl.

12.55

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

13.15

Thells S Sandby

kl.

13.30

Godsmagasinet Lund

kl.

13.45

Malmö Opera Malmö

kl.

14.15

  

 

Klicka på länken för att se hela liftsystemet.  Pistkarta

(För att zooma - klicka på bilden och förflytta dig med hjälp av rullisterna).