Bremen höstweekend med Vinfest

31/8-2/9

 

Välkommen till en härlig höstweekend i en av Tysklands gemytligaste städer – stadsmusikanternas Bremen! Koppla av med shopping, besök de mysiga Schnoorkvarteren, njut av ett trevligt cafébesök och botanisera bland alla goda viner på den stämningsfulla Vinfesten.

Dag 1. # 31/8 Under morgonen lämnar vi Skåne och via Rödby-Puttgarden kommer vi snart till Tyskland. Efter paus för lunch och kaffe kommer vi under eftermiddagen fram till Hansastaden Bremen. Vi checkar in på fina ****Swissotel, perfekt beläget mitt i centrum, granne med vinfesten. De som önskar kan följa med på en exklusiv vinprovning i rådhusets historiska källarvalv. Vi får se Skattkammaren med dess dyrgripar, deras fantastiska lagerutrymmen samt det ”heligaste” i den tyska vinvärlden. Därefter provar vi olika viner under temat ”Vin och Choklad”. Det blir även möjlighet att handla med sig viner. Detta är en unik möjlighet att komma in ”bakom kulisserna” och få uppleva något utöver det vanliga. Vinprovningen ingår inte i resans pris, utan beställs och betalas på plats. En god middag på välkända Rådhuskällaren avrundar dagen på bästa sätt.

Dag 2. # 1/9 En mycket bra frukostbuffé inleder dagen. Under förmiddagen bjuder vi på en stadspromenad där vi bekantar oss med Bremens sevärdheter. Givetvis ska vi hälsa på Stadsmusikanterna! Därefter är dagen fri för egna strövtåg. Besök något av Bremens fina muséer, ta något gott att dricka på ett mysigt café, strosa i Schnoorkvarteren och besök vinfesten där tyska vinbönder från olika vindistrikt presenterar sina fina viner. Vinfesten äger rum i stadskärnan inte långt från vårt hotell, intill parkområdet där den historika befästningsanläggningen fanns fram till 1800-talet. Här står långbord uppdukade och förutom många olika viner erbjuds lättare rätter, stämningsfull musik och gemytlig atmosfär. Kvällens middag serveras på en trevlig, historisk restaurang på stan.

Dag 3. # 2/9 Efter den härliga frukostbuffén har det blivit dags att säga ”auf Wiederseh´n” till Bremen för denna gång. Vi kör norröver och stannar för lunch- och kaffepuser. Om tiden tillåter blir det möjlighet till inköp innan vi rullar ombord på färjan i Puttgarden. Under kvällen är vi tillbaka, säkert många fina minnen rikare!

 

 

Pris: 2 950 kr                                                           Enkelrumstillägg: 750 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 1 november

 

 

 

Priset inkluderar: 3 dagars resa i helturistbuss t/r, 2 övernattningar i dubbelrum på *****Swissôtel Bremen med halvpension, stadspromenad i Bremen utflykter och arrangemang enligt program samt reseledarservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.05

Tågstationen Landskrona

kl.

05.25

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.45

Thells S Sandby

kl.

06.00

Godsmagasinet Lund

kl.

06.15

Malmö Opera Malmö

kl.

06.45