Holland med Blomstertåget

19-24/4 2018

 

Holland på våren är en klassiker! Blommande tulpanfält, väderkvarnar, go(u)da ostar och träskor - typiska ingredienser som varvas med god mat, gemyt och trevliga upplevelser såsom en kanaltur i Amsterdam, blomsterparken Keukenhof, blomstertåget och mycket mer. Vi bor bra i Leiden, nära till alla attraktioner. Varmt välkommen!

                           

Dag 1. # 19/4 Tidig morgon lämnar vi förväntansfulla Skåne och kommer via Öresundsförbindelsen och Rödby-Puttgardenfärjan snart till Tyskland. Efter pauser för kaffe och lunch når vi tidig kväll Oldenburg och vårt familjeägda, centralt belägna ***Hotel Wieting. En vällagad middag avslutar dagen.

Dag 2. # 20/4 Efter en god frukost fortsätter vår färd mot Holland. I staden Groningen gör vi lunchpaus innan vi under eftermiddagen besöker en lokal osttillverkare i Volendam.

Kanske med en god ost i bagaget fortsätter vi till Leiden där vi checkar in på ****Hilton Garden Inn som väntar med sköna rum, trevlig restaurang och en elegant bar. Läget är perfekt, mitt bland Hollands attraktioner, vilket innebär att vi slipper långa transportsträckor och istället får gott om tid att njuta av vårt värdland! Under kvällen serveras vi middag på hotellet

 

 

Dag 3. # 21/4 Idag har vi en innehållsrik dag framför oss! En av resans höjdpunkter är när vi beundrar det fantastiska blomstertåget som en gång varje år går mellan Nordwijk och Haarlem. En färgsprakande parad utlovas! Därefter besöker vi Delft och den berömda porslinsfabriken där vi får följa hela tillverkningsprocessen och även kan handla. Under eftermiddagen är det dags att besöka Madurodam, hela Holland i miniatyr! Allt som Holland är känt för återfinns här i skala 1:25, uppbyggt som exakta miniatyrkopior in i minsta detalj. Nöjda efter en omväxlande dag återvänder vi till Leiden och kvällens middag.

         

 

Dag 4. # 22/4 Idag ska vi besöka Amsterdam! En trevlig kanaltur inleder vårt besök, och därefter hälsar vi på hos ett diamantsliperi. Vi får lära oss mer om dessa värdefulla stenar, och om lusten faller på kan man även köpa med sig vackra smycken … Vi får även tid att på egen hand upptäcka denna underbara stad med sina pittoreska gränder, storslagna museer, vackra parker, sin blomstermarknad och gemytliga restauranger och caféer. Åter på vårt hotell väntar en god middag.

Dag 5. # 23/4 Efter den härliga frukostbuffén lämnar vi Haag och åker till ”Europas trädgård”, blomsterparken Keukenhof. Hyacinter, tulpaner och andra vårblommor brer ut sig bland dammar och gräsmattor. Här får vi gott om tid att strosa runt och njuta!

    

Färden fortsätter till Stemmen, där vi tar in på familjeägda ****Landgut Stemmen för övernattning och middag.

Dag 6. # 24/4 Vi låter oss väl smaka av den stärkande frukostbuffén, därefter är det dags att köra sista biten hemåt. Vi stannar för kaffe- och lunchpauser, och om tiden tillåter blir det tillfälle till inköp av starkare varor innan vi lämnar Tyskland. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne igen och kan se tillbaka på en innehållsrik, intressant, omväxlande och rolig resa till Holland i vårskrud!

 

Pris: 7 200 kr                                                           Enkelrumstillägg: 2 450 kr

Anmälningsavgift: 1000 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 19 mars

Priset inkluderar: 6 dagars resa i helturistbuss t/r, 1 övernattning i dubbelrum på Hotel Wieting, Oldenburg, 3 övernattningar i dubbelrum  på Hotel ****Hilton Garden Inn, Leiden, 1 övernattning i dubbelrum på ****Landgut Stemmen, Stemmen, halvpension hela resan, kanaltur, Inträde Madurodam, inträde Keukenhof, arrangemang och utflykter enligt program samt reseledarservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.05

Tågstationen Landskrona

kl.

05.25

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.45

Thells S Sandby

kl.

06.00

Godsmagasinet Lund

kl.

06.15

Malmö Opera Malmö

kl.

06.45