Huseby Julmarknad

 

10 november 2018

 

Julen står för dörren och det vill vi njuta av på Nordens största Julmässa på Huseby, en härlig stämning möter oss!

 

Vi dricker vårt kaffe på Flädergården utanför Vinslöv. Flädergården är ett lantbruk där man i stället för spannmål odlar fläderbuskar. 1987 började man plantera sin fläderodling. Blommor och bär plockas manuellt och endast vid gynnsam väderlek, sedan tas detta tillvara i hemkokeriet. Där tillverkas cirka 15 olika fläderprodukter och några till när det är säsong.

                   

Därefter fortsätter vi färden till den fina julmarknaden på Huseby Bruk som tillika är Nordens största julmässa med sina 170 utställare som ställer ut över hela bruket. Här hittar vi landets bästa hantverkare och småskaliga mat-tillverkare. Doften av levande ljus och god mat sprider sig! Passa på att handla läckerheter till julbordet! Ta tillvara på all kunskap och kreativitet som finns samlad på marknaden. Smide, keramik, korgmakeri, ljusstöpare, hemvävda dukar, glaskonst, karvsnitt och svep, låt dig fascineras! När vi passerar slottet berättar guiden om Husebys historia och familjen Stephens tid som ägare till Huseby.

 

                  

 

Vi har god tid på oss att utforska julmarknaden innan dagen på bästa sätt avslutas på genuina Ljungby Gästis med en god måltid innan vi återvänder hemåt igen!   

 

Välkomna!  

 

 

 

 

Pris: 680 kr

Betalning senast två veckor innan avresa.

Vid senare bokning sker betalning omgående.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betalning senast två veckor innan avresa.

Vid senare bokning sker betalning omgående.

 
 
Priset inkluderar: Resa med helturistbuss t/r, kaffe och smörgås på Flädergården, Entré till Huseby julmarknad, lunch med sallad och dryck på Ljungby Gästis samt reseledarservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Thells S Sandby

kl.

07.00

Godsmagasinet Lund

kl.

07.15

Malmö Opera Malmö

kl.

07.45

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

08.15

Tågstationen Landskrona

kl.

08.35

Hamntorget Helsingborg

kl.

08.55