Julmarknad i Lüneburg

7-9/12 

 

Välkommen att följa med oss till ett juligt Lüneburg!  Den idylliska stadskärnan med alla sina vackra hus, julbodar med pynt och konsthantverk och sin doft av Glühwein och brända mandlar är oemotståndlig när det lackar mot jul. Vi bor i den medeltida stadskärnan på ****Hotel Bargenturm, strax intill gågatorna

            

Dag 1. # 7/12 Förväntansfulla startar vi vår resa, och genom Danmark kommer vi till Rödby varifrån vi tar färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi pauser för både lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen är framme i inbjudande Lüneburg. På hotellet finns ett litet spa med bl a bastu och en trevlig bar. Under kvällen strålar vi samman och bjuds på en god middag på en restaurang på stan.

Dag 2. # 8/12 En läcker frukostbuffé inleder dagen, varefter vi tar en liten stadspromenad. Därefter har vi hela dagen att bara strosa runt och njuta! Passa på att julfynda, längs gågatorna hittar vi många trevliga butiker. Ta en paus med en rykande Glühwein och varför inte vila fötterna på ett mysigt café? Upplev dofterna av kanderade äpplen och brända mandlar, allt ackompanjerat av julmusik. Nöjda efter en trivsam dag ses vi till middag som vi avnjuter på en restaurang i stan.

Dag 3. # 9/12 Efter den härliga frukosten lastar vi bussen och tar sikte norröver. Vi stannar för kaffe och lunch innan vi tar färjan från Puttgarden. Tillbaka i Danmark rullar milen på och snart är vi åter i Sverige med många goda, juliga och glada minnen i bagaget! Under resan stannar vi även för inköp.

 

 

Pris: 2 980 kr                                                           Enkelrumstillägg: 650 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 7 november

Priset inkluderar: 3 dagars resa i helturistbuss t/r, 2 övernattningar i dubbelrum inkl. halvpension på ****Hotel Bargenturm, arrangemang enligt program samt reseledarservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.35

Tågstationen Landskrona

kl.

05.55

Shell-macken Löddeköpinge

kl.

06.15

Thells S Sandby

kl.

06.30

Godsmagasinet Lund

kl.

06.45

Malmö Opera Malmö

kl.

07.15