Julmarknad i Stralsund

 

14-16/12 2018

 

Hansastaden Stralsund är präglad genom århundraden av sjöfart och handel. Att gå runt i staden är en promenad genom historien, även 200 år av gemensam historia med Sverige. Här finns byggnader från 1200- och 1300-talen överallt. I hjärtat av staden hittar vi den gemytliga julmarknaden, affärer och mysiga caféer. Vi bor mycket bra på ****Scheelehof intill rådhustorget!

 

                

 

Dag 1

 

Vi lämnar under morgontimmarna våra hemorter och tar sikte på Gedser och båten till Rostock. Väl på tysk mark kör vi till Stralsund och vårt fina ****Hotel Scheelehof. Hotellet består av 5 historiska byggnader, i en av dem föddes vetenskapsmannen Scheele som upptäckte syret. På hotellet finns restaurang, källarbar och café. Strax intill ligger rådhustorget och gågatorna med trevliga butiker och mysiga serveringar. Under eftermiddagen bjuder vi på en liten stadspromenad. Kvällens middag serveras på vårt fina hotell.

 

Dag 2

 

Den fina frukostbuffén blir en bra inledning vår dag. Därefter har vi hela dagen att strosa runt och njuta av julstämningen! I vackert pyntade marknadsbodar hittar vi allt från smycken och julgodis till fint hantverk. Ta en värmande Glühwein, botanisera i det glittrande utbudet, fynda i de inbjudande butikerna och ta en välbehövlig paus på en mysig servering. Kvällens middag äter vi gemensamt på en trevlig restaurang på stan.

 

      Dag 3

 

Efter den goda frukosten lastar vi vår buss. Vi gör ett besök på Karls bondmarknad innan färden går till Rostock och färjan till Gedser. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne, nöjda efter en julig helg i Tyskland!

 

Under resans gång gör vi ett stopp så de som vill kan handla lite starkare varor med sig hem.

 

 

 

 

 

Pris: 2 590 kr                                                           Enkelrumstillägg: 700 kr

 

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 14 november

 

 

 

Priset inkluderar: 3 dagars resa i helturistbuss t/r, övernattning i dubbelrum med halvpension på ****Hotel Scheelehof, arrangemang enligt program samt reseledarservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.20

Tågstationen Landskrona

kl.

04.40

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.00

Thells S Sandby

kl.

05.15

Godsmagasinet Lund

kl.

05.30

Malmö Opera Malmö

kl.

06.00