Julstämning och julbord på eleganta ****Kosta Art Hotel

25-26/11

 

Välkommen att skämma bort dig och upplev julstämning på eleganta ****Kosta Art Hotel!

Ett världsunikt designhotell i glas och sten formgivet av Kosta Bodas formgivare. Här hittar vi bland annat en bar helt i glas och en pool med en undervattensutställning. Shoppa i Kosta Outlet, besök Art Gallery och titta in i glashyttan. Koppla av i spaavdelningen och ladda upp för det klassiska julbordet som dukas upp på kvällen.

 

Dag 1. # 25/11 Under morgonen sammanstrålar vi och åker med vår bekväma buss mot Småland. Vid Ringsjön besöker vi en gård där vi inleder med att ta en kopp kaffe och en god smörgås innan vi kan besöka deras present- och inredningsbutik och kanske köpa med oss något vackert.

 

Därefter kör vi till Glasriket och ****Kosta Art Hotel. Hotellet fungerar som ett levande galleri i ständig förändring, där alla konstverk är till salu. Entré till spaavdelningen med tillgång till pool, bastu och gym ingår för oss, det finns morgonrock och tofflor på rummet och vi har 10 % rabatt i glasshopen på Kosta Boda Art Hotel, Kosta Boda-butiken, Kosta Outlet Hem och Ittala Outlet.

 

Nu har vi hela eftermiddagen på oss att upptäcka Kosta! Shoppa, titta på konstglas i Art Gallery, ta en tur till glashyttan eller gå in på den lilla julmarknaden. På kvällen serveras vi glögg och pepparkakor innan vi bänkar oss i restaurangen och avnjuter ett klassiskt svenskt julbord. Mätta och belåtna kan de som så önskar därefter avrunda kvällen i hotellets Glasbar med musikunderhållning.

 

Dag 2. # 26/11 Hotellets fina frukostbuffé inleder vår dag på bästa sätt. Under förmiddagen får vi en intressant rundvisning av hotellet. Vi får veta hur mycket glasbaren väger och vi hittar vacker konst bakom varje hörn.

 

Så har det blivit dags att starta hemresan. Vi tar en paus på Tollarps Frukt & Bär där fina oljor, god choklad och närodlat trängs på hyllorna tillsammans med presentartiklar. Här har vi också möjlighet att ta något gott att dricka och kanske en smarrig kaka eller en god smörgås. Tidig eftermiddag beräknas vi vara tillbaka efter två innehållsrika, guldkantade dagar!

 

Pris: 2 375 kr                                                          Enkelrumstillägg: 450 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 26 oktober

 

Priset inkluderar: 2 dagars resa i helturistbuss t/r, övernattning i dubbelrum på ****Kosta Art Hotel med halvpension (klassiskt julbord), förmiddagskaffe & smörgås dag 1, guidad visning av Kosta Art Hotel, utflykter ocharrangemang enligt program samt reseledarservice.

OBS! Inträdet till Kostas julmarknad löses individuellt på plats. (År 2016, 60 kr).

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

07.20

Tågstationen Landskrona

kl.

07.40

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

08.00

Thells S Sandby

kl.

08.15

Godsmagasinet Lund

kl.

08.30

Malmö Opera Malmö

kl.

09.00