Krakow med Berlin och Wroclaw

                                                                     26/7 - 31/7 2018

 

 

 Upplev tre av Europas pärlor, Krakow, Berlin och Wroclow. Följ med Thells till en en härlig  del av Europa och njut  av vackra vyer, intressant historia och god mat. Under sex fina dagar lär vi känna Polen och Tyskland och vi kan lova er att ett besök i dessa städer ger mersmak! Det är lätt att tycka om dessa historiska guldklimpar.

Dag 1 # 26/7 Vi lämnar Malmö denna morgon för att via Öresundsbron färdas genom Danmark mot Färjeläget i Gedser. Överfarten tar ca två timmar och då finns det möjlighet att äta frukost antingen i restaurangen eller i caferterian. När vi kör av färjan börjar vår färd på Tyska Autobahn. Vi stannar till för bensträckare och lunch under dagen. Några timmar senare anländer vi till Berlin. Vi inleder besöket med en intrssant stadsrundtur innan vi når vårt hotell. Med minnesvärd historia på våra näthinnor checkar vi in på vårt fina Hotel Berlin, Berlin beläget på några få minuters promenad från Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breidscheidplatz, mitt i västberlins centrum. Efter incheckning återstår en god gemensam middag i hotellets restaurang.

 

Dag 2 # 27/7 Efter en fin frukostbuffé lastar vi in våra väskor i bussen för att fortsätta mot vårt nästa mål Wroclaw. Denna dag färdas vi längs nya fina motorvägar och några timmar senare är vi framme. Vi checkar in på vårt centralt belägna Hotel Sofitel Wroclaw Old Town. Lunchen intas på egen hand och eftermiddagen står öppen för egna upptäcktsfärder. Varför inte besöka en trevlig restaurang i Gamla stan? Wroclaw är Polens fjärde största stad och en aktad universitetsstad med ett viktigt industri,- utbildnings- och kulturcentrum i sydvästra Polen. Staden var under den preussiska epoken fram till 1945 och huvudsakligen känd under sitt tyska namn Bresiau, som den även hette på svenska. Efter andra världskriget slut tillföll staden Polen och är sedan dess känd under den polska namnformen Wroclaw. På kvällen intar vi en god gemensam middag i hotellets restaurang.

 

Dag 3 # 28/7 Efter frukost lastar vi åter in våra väskor i bussen för att fortsätta färden till Krakow som är denna resas absoluta höjdpunkt. Väl framme finns det möjlighet att äta en god lunch innan vår lokalguide tar oss med ut på äventyr, nu väntar några intressanta timmar. Krakow hör enligt många till de vackraste städerna i Europa och världen. Stadens gamla stadskärna, Stare Miasto eller Gamla staden, är uppsatt på Unescos världsarvslista. Ett av Europas största torg, Rynek Glówny pryder centrum och är krakowbornas naturliga samlingsplats. Mitt på torget finns en stor byggnad, Sukiennice (klädeshallarna), vilken tillsammans med Mariakyrkan och Wawel, är Krakows främsta landmärken. Krakow har tusentals historiska sedvärdheter, ett hundratal kyrkor och förnämliga konstsamlingar med bland annat Leonardo da Vincis porträtt av Cecilia Gallerani "Damen med hermelinen". Staden anses vara Polens kulturella huvudstad. Efter incheckning på vårt centralt belägna hotell Wyspianski intar vi en god gemensam middag i restaurangen.

 

Dag 4 # 29/7 Efter en god frukost bär det av till Saltgruvan i Wielicka. En lokalguide visar oss vant vägen nerför trapporna till den underjordiska saltvärlden. Gruvan har varit i drift sedan 1200-talet och är en av världens äldsta saltgruvor i konunuerlig drift. Under andra världskriget användes saltgruvan av den tyska ockupationsmakten till förvaring och pruduktion av krigsmateriel. 1978 blev saltgruvan ett av de första tolv världsarven på Unescos nyinstiftade världsarv. Ett besök att minnas. Väl tillbaka i Krakow väntar en ledig eftermiddag. luchen intas på egen hand! på kvällen samlas vi åter för en gemensam promenad till restaurangen Morskie Oko där en fartfylld Folklorshow med en god traditionell middag väntar. En fin avslutning i en härlig medeltida stad.

 

Dag 5# 30/7 Efter vår sista frukost i Krakow väntar en ledig förmiddag innan vi efter en tidig lunch utcheckade och klara med baggaget inlastat lämna den polska pärlan och tar sikte på den tyska staden Cottbus. Efter inchening på resans sista hotell Radisson Blu väntar en god middag i hotellets trevliga restaurang.

 

Dag 6 # 31/7 Mätta och nöjda efter frukost lastar vi bussen för att påbörja vår resa hemåt. Vi passerar Berlin och skymtar den tyska huvudstaden på håll! Några timmar senare är vi åter i Rostocks färjeläge där vi går ombord på färjan som tar oss till Gedser. Under kvällens lopp är vi åter tillbaka i Malmö med nya fina minnen i bagaget!

 

 

 

Pris: 5 650 kr                                                          Enkelrumstillägg: 1400 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 26 juni

 

Priset inkluderar: 6 dagars resa i helturistbuss t/r, 5 övernattningar i dubbelrum med halvpension (endast frukost dag 3) på följande hotell:

1 natt på Hotel Berlin

1 natt på Hotel Sofitel Wroclaw Old Town Wroclaw

2 nätter på Hotel Wyspianski Kraków

1 natt på Radisson Blu Cottbus Cottbus

stadsrundtur med lokalguide i Krakow dag 3 Entré till Saltgruvan i Wielicka dag 4 Folkloreafton med middag dag 4, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledareservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.20

Tågstationen Landskrona

kl.

04.40

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.00

Thells S Sandby

kl.

05.15

Godsmagasinet Lund

kl.

05.30

Malmö Opera Malmö

kl.

06.00