Julmarknad i Krakow

6-10/12

  

Upplev julen i Krakow i all sin prakt! Följ med Thells till Polen och njut av den mysiga staden Krakow, en av Europas vackraste städer. Under fem fina dagar gottar vi oss med god mat, musik, härlig stämning och såklart tar vi även del av tänkvärd historia och intressant kultur. Det är lätt att tycka om Krakow!

 

Dag 1. # 6/12 Vi lämnar Malmö denna morgon för att via Öresundsbron färdas genom Danmark mot färjeläget i Gedser. Överfarten tar ca två timmar och då finns det möjlighet att äta frukost antingen i restaurangen eller i cafeterian. När vi kör av färjan börjar vår färd på Tysklands Autobahn. Vi stannar till för lunch under dagen samt gör välbehövliga pauser. Några timmar senare då vi rundat Berlin och passerat den polska gränsen är vi framme i Legnica och kan checka in på vårt fina hotell Qubus****. Efter incheckning väntar en god middag i restaurangen.

 

Dag 2. # 7/12 Efter en fin frukostbuffé lastar vi in våra väskor i bussen för att fortsätta mot vårt mål Krakow. Denna dag färdas vi längs nya fina motorvägar och några timmar senare är vi framme. Vi checkar in på vårt centralt belägna Hotel Wyspianski***och därefter intas lunchen på egen hand. Varför inte besöka en trevlig restaurang i Gamla stan? Under eftermiddagen väntar en intressant stadsrundtur med en lokalguide. På kvällen intar vi en god gemensam middag i hotellets restaurang.

 

Dag 3. # 8/12 Efter frukost har vi en heldag att strosa runt på julmarknaden. På kvällen promenerar vi till en mysig restaurang i Gamla stan. Här avnjuter vi tillsammans en fartfylld folkloreafton samtidigt som vi serveras en god traditionell polsk middag. En fin avslutning i en härlig medeltida stad.

 

Dag 4. # 9/12 Efter vår sista frukost i Krakow lastar vi in vårt bagage i bussen och tar sikte på Wroclaw där en ny julmarknad väntar. Efter Wroclaw kör vi den sista biten till den tyska gränsstaden Cottbus. Efter incheckning väntar en god middag i Radisson Blus trevliga restaurang.

 

Dag 5. # 10/12 Mätta och nöjda efter frukost lastar vi bussen för att påbörja vår resa hemåt. Vi åker genom Berlin, en mångmiljonstad i ständig utveckling som alltid förvånar med spännande nyheter. Vi tar kaffepaus i Berlin. Några timmar senare är vi åter i Rostocks färjeläge där vi går ombord på färjan som tar oss till Gedser. Under kvällens lopp är vi åter tillbaka i Malmö med nya fina minnen i bagaget!

 

Pris: 3 950 kr                                                          Enkelrumstillägg: 750 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 6 november

 

Priset inkluderar: 5 dagars resa i helturistbuss t/r, 4 övernattningar i dubbelrum med halvpension (endast frukost dag 3) på följande hotell:

1 natt på Qubus Hotel Legnica i Legnica,

2 nätter på Hotel Wyspianski i Krakow,

1 natt på Radisson Blu Cottbus i Cottbus,

stadsrundtur med lokalguide i Krakow, Folkloreafton med middag dag 3, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledareservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.20

Tågstationen Landskrona

kl.

04.40

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.00

Thells S Sandby

kl.

05.15

Godsmagasinet Lund

kl.

05.30

Malmö Opera Malmö

kl.

06.00