Julmarknad i Celle & Bremen

29/11-2/12 2018

  

 

Välkommen att uppleva två av Tysklands mest gemytliga, glittrande julmarknader! Upplev korsvirkesidyllen Celle och stadsmusikanternas Bremen under en romantisk adventshelg! Som kronan på verket erbjuder vi er att följa med på en exklusiv vinprovning i Bremens historiska rådhus!

 

Dag 1. # 29/11 Förväntansfulla startar vi vår resa, och genom Danmark kommer vi till Rödby varifrån vi tar färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi pauser för både lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen kommer till korsvirkesstaden Celle och vårt hotell ***Celler Hof, perfekt beläget mitt i den historiska stadskärnan. Alla rum har dusch/wc, tv, telefon och minibar. På hotellet finns en inbjudande bar och bastu. Under kvällen strålar vi samman och tar en kort promenad till Rådhuskällaren där vi bjuds på en välsmakande middag.

 

 

Dag 2. # 30/11 En god frukostbuffé inleder vår dag. Vi tar en liten stadspromenad i stadskärnan och beundrar de romantiska korsvirkeshusen och får höra om stadens spännande historia. Därefter är förmiddagen fri för egna strövtåg! Upptäck spännande butiker och strosa runt på den charmiga julmarknaden bland julmusik och förföriska dofter. Efter lunch kliver vi ombord på vår bekväma buss och åker till hansastaden Bremen. Här checkar vi in på ****Swissotel, ett stenkast från gågatorna och Marktplatz. De som önskar kan följa med på en exklusiv vinprovning i rådhusets historiska källarvalv. Vi får se Skattkammaren med dess dyrgripar, deras fantastiska lagerutrymmen samt det ”heligaste” i den tyska vinvärlden. Under tiden provar vi olika viner. Det blir även möjlighet att handla. Detta är en unik möjlighet att komma in ”bakom kulisserna” och få uppleva något utöver det vanliga. Vinprovningen ingår inte i resans pris, utan beställs och betalas på plats.

 

 

Dag 3. # 1/12 Efter den härliga frukostbuffén bjuder vi på en intressant stadspromenad där vi får bekanta oss med gamla stan, de kända Schnoorkvarteren och givetvis Roland och Stadsmusikanterna. Därefter har vi hela dagen att njuta av julstämningen! Bremen är en behaglig stad, här hittar vi trevliga butiker, mysiga gränder och genuina restauranger och caféer. Och en av Tysklands absolut bästa julmarknader! Njut av den gemytliga stämningen, doften av Glühwein och brända mandlar och marknadsståndens glittrande utbud. Fynda julklappar och passa på att besöka något av Bremens fina museer. Prova en riktig tysk Bratwurst, kanske med en Becks Bier, bryggd just här, därtill? Under kvällen strålar vi samman och avnjuter en vällagad middag på en historisk restaurang.

 

Dag 4. # 2/12 Det har blivit dags att efter den fina frukostbuffén lämna Bremen för denna gång och styra kosan norröver. Vi tar både kaffe- och lunchpaus innan vi åter tar båten från Puttgarden till Danmark. Under resans gång gör vi ett stopp så de som vill kan handla lite starkare varor med sig hem. Under kvällen är vi tillbaka i Sverige, nöjda efter en mysig, rolig och julig Celle- och Bremenhelg!

 

 

Pris: 3 850 kr                                                           Enkelrumstillägg: 950 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 29 oktober

 

Priset inkluderar: 4 dagars resa i helturistbuss t/r, 4 övernattningar i dubbelrum med halvpension (endast frukost dag 3) på följande hotell:

1 natt på ***Hotel Celler Hof, Celle, 2 nätter på *****Swissotel, Bremen, endast frukost dag 2 och 4, halvpension dag 1 och 3, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledareservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.35

Tågstationen Landskrona

kl.

05.55

Shell-macken Löddeköpinge

kl.

06.15

Thells S Sandby

kl.

06.30

Godsmagasinet Lund

kl.

06.45

Malmö Opera Malmö

kl.

07.15