Julmarknad i Lübeck

13-14/12

 

Julmarknaden i Lübeck tillhör de mest populära i Tyskland. Hela rådhustorget är fullt med marknadsstånd som erbjuder fint hantverk, värmande Glühwein, spännande kryddor, goda små maträtter och julstämning! Utöver detta är det en mycket trevlig stad att flanera runt i, shoppa och varför inte besöka det berömda marsipancaféet Niederegger.

 

Dag 1. # 13/12. Under morgonen lämnar vi Skåne och kör via Öresundsbroförbindelsen till färjan som tar oss till Puttgarden. Väl på tysk mark har vi inte långt till den gamla hansastaden Lübeck. Här checkar vi in på fina ****Park Inn, centralt beläget strax intill den gamla stadsporten Holstentor. Alla rum har d/bad/wc, tv och minibar. På hotellet finns även restaurang och en trevlig bar. Nu har vi hela eftermiddagen och kvällen på oss att upptäcka Lübeck!

 

Dag 2. # 14/12. En fin frukostbuffé inleder vår dag på bästa sätt. Därefter lockar säkert ett besök på julmarknaden och shoppinggatorna igen. Kanske vill någon besöka det fina museet i Holstentor, eller varför inte ta en tur på kanalerna runt den gamla stadskärnan? Tidig eftermiddag har det blivit dags att lämna Lübeck för denna gång. Vi stannar till för inköp av starkare droppar innan vi tar färjan till Rödby. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne efter två intensiva, juliga dagar i mysiga Lübeck!

 

Pris: 1 650 kr                                                          Enkelrumstillägg: 450 kr

Anmälningsavgift: 300 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 13 november

  

Priset inkluderar: 2 dagars resa med helturistbuss t/r, övernattning i dubbelrum på **** Park Inn by Radison Lübeck med frukost samt reseledarservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.50

Tågstationen Landskrona

kl.

05.10

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.30

Thells S Sandby

kl.

05.45

Godsmagasinet Lund

kl.

06.00

Malmö Opera Malmö

kl.

06.30