Midsommar

21-24/6 2018

Att fira midsommar tillsammans med oss har för många blivit en omtyckt tradition! I år ska vi besöka pittoreska Weserbergland med sina mysiga städer, lummiga landskap och trevliga utflyktsmål! Vi åker häst & vagn, upplever pittoreska byar, besöker ett familjeägt destilleri och firar givetvis midsommar med midsommarstång, dans och sill & nypotatis!

Dag 1. # 21/6 Glada och förväntansfulla träffas vi under morgonen. Vi tar plats i vår bekväma buss och åker till Rödby-Puttgardenfärjan. Väl på tysk mark stannar vi för lunch- och kaffepaus innan vi anländer till trivsamma Bad Münder med sin lilla Altstadt med korsvikeshus, små butiker och serveringar. Vårt gemytliga ****Hotel Kastanienhof ligger strax utanför stadskärnan, och förutom restaurangen och den trevliga baren hittar vi här även pool, bastu och solarium. Kvällen inleder vi med en god middag, varefter de som önskar kan avrunda dagen med något gott i baren.

Dag 2. # 22/6 Midsommarafton Vi inleder dagen på bästa sätt med hotellets härliga frukostbuffé.  Mätta och belåtna åker vi till traktens familjeägda snapsbränneri som har anor sedan 1826. Vi får en liten rundvisning och därefter provsmakar vi både snaps och likörer. Hugade har möjlighet att köpa med sig något gott av deras alster. Nöjda åker vi vidare till en restaurang där vi serveras en lättare lunch. Så har det blivit dags för vår traditionella häst&vagntur! I stilla mak färdas vi runt i omgivningarna innan vi återvänder till vårt hotell och eftermiddagens firande. Vi klär midsommarstången, dansar ”små grodorna”, sjunger med i de klassiska midsommarsångerna och har det gemytligt tillsammans! Kvällens meny bjuder på en del traditionella midsommartillbehör …!                                                    

Dag 3. # 23/6 Midsommardagen Efter frukost åker vi till råttfångarstaden Hameln. Vi tar en stadspromenad och ser charmiga gränder med caféer, mysiga ölserveringar och butiker, ståtliga hus i dyrbar renässansstil och även vackra korsvirkeshus.  Rattenfängerhaus (Råttfångarens hus) är ett av de vackraste och största renässanshusen. I den berömda sagan berättas att en råttfångare år 1294 lurades på sin lön och sedan hämnades genom att locka iväg alla barn från staden med sitt flöjtspel – och sedan såg man dem aldrig igen. Land och rike runt har musikalen "Cats" haft stora framgångar, men den musikal som spelas om och om igen i Hameln heter - förstås - "Rats". Givetvis har vi tid på egen hand att utforska denna trivsamma stad! Innan vi återvänder till vårt hotell passar vi på att ta något gott att dricka på en trevlig servering. Ikväll avnjuter vi vår avskedsmiddag på vårt hotell.

Dag 4. # 24/6 Det har blivit dags att säga ”Auf Wiederseh´n” till Bad Münder. Vi styr kosan till en helt annorlunda miljö – vad sägs om ett kallt vinterlandskap mitt i sommaren? Här bjuds vi på en god dryck. Efter paus för lunch når vi Puttgarden och lämnar Tyskland för denna gång. Om tiden tillåter stannar vi för inköp. Snart korsar vi Öresund på väg mot Malmö och kan se tillbaka på ännu en skojig midsommarresa i glada vänners lag!

 

Pris: 3 940 kr                                                           Enkelrumstillägg: 500 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 21 maj

Priset inkluderar: 4 dagars resa i helturistbuss t/r, 3 övernattningar i dubbelrum på ****Hotel Kastanienhof  med halvpension, midsommarfirande, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledarservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.05

Tågstationen Landskrona

kl.

05.25

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.45

Thells S Sandby

kl.

06.00

Godsmagasinet Lund

kl.

06.15

Malmö Opera Malmö

kl.

06.45