Ölfestival i Bremen

2-4/11

 

Följ med på en av Thells klassiska resmål och upplev tysk folkfest när den är som bäst!

Bremens stora ölfest ”Bremen Freimarkt” är Nordtysklands svar på München Oktoberfest. I över 950 år har man varje höst dukat upp marknadsstånden och bjudit in till en folkfest av sällan skådat slag. Missa inte detta festtillfälle!

 

Dag 1.# 2/11 Tidig morgon lämnar vi Skåne för en fartfylld helg i Bremen. Via färjan Rödby - Puttgarden når vi Tyskland. Efter inhandlingstopp i Heiligenhafen kommer vi under eftermiddagen till Bremen och inkvarterar oss på femstjärniga Swissôtel, centralt beläget nära både stadskärnan och festivalområdet. För de som vill anordnas en stadspromenad där vi bekantar oss med Bremens kända landmärken och sevärdheter såsom stadsmusikanterna, Rådhuset, Roland och Böttcherstrasse. Kvällen är därefter fri för egna upptåg! 

 

Dag 2.# 3/11 Morgonen inleds på bästa sätt med en god hotellfrukost som man står sig länge på. Sedan är det tid att ge sig ut i ett uppslupet Bremen. Det är karnevalshelg och under dagen går karnevalståget genom staden. Hela rådhustorget är fyllt med marknadsstånd med mat och dryck och i de romantiska Schnoorkvarteren finner du många mysiga caféer och butiker.

 

Tidig kväll träffas vi och promenerar gemensamt till festivalområdet Burgerweide och det stora öltältet. Kvällens timmar kommer att bjuda på mycket skratt, skummande öl, god mat, tysk musik och riktigt bra feststämning! OBS! Arrangemanget ingår i grundpriset.

 

Dag 3.# 4/11 En god hotellfrukost avslutar vår vistelse i Bremen. På vår väg mot Puttgarden stannar vi för kaffe och lunch innan vi kör ombord på färjan. De sista milen genom Danmark rullar snabbt förbi och tidig kväll kan vi åter skymta Malmös siluett från Öresundsbron.

 

Pris: 2 840 kr                                                          Enkelrumstillägg: 800 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 1 oktober

 

Priset inkluderar: 3 dagars resa i helturistbuss t/r, 2 övernattningar i dubbelrum på Swissôtel Bremen med frukost samt reseledarservice.

Inträde till öltältet inklusive en schnitzel med pommes frites och en liter öl, Ingår i resans pris
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.20

Tågstationen Landskrona

kl.

05.40

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

06.00

Thells S Sandby

kl.

06.15

Godsmagasinet Lund

kl.

06.30

Malmö Opera Malmö

kl.

07.00