Pågaresa till Hamburg

 

7-8 april 2018

https://d.adroll.com/cm/aol/outhttps://d.adroll.com/cm/index/outhttps://d.adroll.com/cm/n/out

Välkommen till Pågarnas egen resa! I år firar vi 5-års jubileum och det gör vi i hansastaden Hamburg - och programmet är fullspäckat! Vad sägs om besök på Hamburgs flygplats där vi får komma in ”bakom kulisserna”, en båttur 38 m upp i en slusshiss, lunch på ett bryggeri och som avrundning besök på ett destilleri?!  Samla ihop kompisarna och häng med!

Dag 1

Vi strålar samman under tidig morgon och åker till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Väl i land kör vi söderut och vårt första besök blir på ett litet bryggeri i trakten av Lüneburg. Här bjuds vi på lunch och hugade kan passa på att prova av deras egenproducerade ölsorter. Under eftermiddagen ska vi uppleva en annorlunda attraktion; vi går ombord på en båt och åker 38 m upp i ett s.k. Schiffshebewerk, en form av slusshiss som varje år anlitas av över 21.000 båtar. Varje slusshiss väger 5800 ton! Därefter kör vi till Hamburg och får en stadsrundtur i vår bekväma buss innan vi checkar in på centrala ** Hotel Continental. För er som önskar har vi bokat bord på en trevlig restaurang där vi kan äta en gemensam middag.

 

Dag 2

Hotellets fräscha frukostbuffé inleder dagen på bästa sätt. Vi kör sedan till Hamburgs flygplats där vi kommer att få en intressant rundtur! Som inledning ser vi hela flygplatsområdet med byggnader och landningsbanor – men i en miniatyrupplaga 500 gånger mindre. Vår lokalguide berättar med hjälp av en dia-show om flygplatsens historia, hur det kommer sig att plan kan flyga, vad som händer vid start och landning plus teknisk detaljer.

 

 

Därefter får vi kika in bakom kulisserna och se hur plan lastas, tankas och får sin catering, dessutom får vi besöka områden dit passagerare inte har tillträde. Efter detta högintressanta besök styr vi kosan norröver, och efter paus för lunch hälsar vi på hos ett familjeägt, historiskt destilleri som framställer både snapsar och likörer. Här får vi en rundvisning, smakprover och möjlighet att köpa något gott med hem. Så lämnar vi Tyskland för denna gång och under kvällen är vi åter på hemmaplan efter två intensiva, intressanta och roliga dagar!                                                     

Pris: 2 150 kr

Enkelrumstillägg: 1 050 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 7 mars

Priset inkluderar: 2 dagars resa i helturistbuss t/r, 1 övernattning i dubbelrum ** Hotel Continental

Bryggerilunch, Entré slusshissverk, Stadsrundtur i Hamburg, Destilleribesök, Besök på Hamburgs flygplats inkl. lokalguide, arrangemang enligt program samt reseledareservice.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

03.05

Tågstationen Landskrona

kl.

03.25

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

03.45

Thells S Sandby

kl.

04.00

Godsmagasinet Lund

kl.

04.15

Malmö Opera Malmö

kl.

04.45