Påskresa till Lübeck

 

 

 

30/3-2/4 2018

 

 

 

Årets påskresa går till den mysiga Hansastaden Lübeck! Vi besöker det berömda marsipancaféet Niederegger, tar en båttur runt gamla stan plus en tur i omgivningarna, allt krönt med ett besök i St Petrikyrkans torn – detta bäddar för minnesrika och trivsamma påskdagar!

 

  

 

Dag 1 Långfredag

 

Glada och förväntansfulla träffas vi under morgonen och tar plats i vår bekväma buss och åker till Rödby-Puttgardenfärjan. Väl på tysk mark har vi inte långt till Hansastaden Lübeck. Här bor vi bra på ****Holiday Inn, beläget strax intill Gamla Stan. Under eftermiddagen erbjuder vi en intressant stadsvandring där vi ser ”det mesta av det bästa” i Lübeck. Ikväll serveras en god middag på hotellet.

 

Dag 2 Påskafton

 

Vårt hotells fina frukostbuffé inleder påskafton på bästa sätt. Nu har vi hela dagen på oss att uppleva denna fina stad i påskskrud – strosa längs gågatan och kika in i de trevliga butikerna, utforska de äldsta bevarade delarna med sina fantastiska gårdar och gränder, ta en paus på en inbjudande servering och besök ett av stadens fina museer. Vi träffas under eftermiddagen vid det berömda marsipanhuset Niederegger där kaffe och tårta väntar på oss, därefter kan vi besöka deras ”Marsipansalong” och lära oss mer om denna specialitet. Kvällens middag är en välsmakande påskbuffé, kanske lockar sedan ett besök i hotellets bar som en trevlig avrundning på påskaftonen?

 

Dag 3 Påskdagen

 

Mätta och belåtna efter en god frukost är det idag dags att åka en trevlig båttur runt Gamla Stan! Vi upplever staden ur ett nytt perspektiv, så som sjö- och köpmännen redan för 800 år sedan, under Hansans glansdagar, såg staden från sina koggar. Efter denna intressanta resa tar

 

 

 

 

 

vi med vår buss en tur i Lübecks omgivningar. Åter i ”Hansans Drottning” besöker vi 1300-talskyrkan St Petri och åker med hiss upp i kyrktornet varifrån vi har en fin utsikt över hela staden och landet runtomkring. Under kvällen avnjuter vi vår avskedsmiddag.

 

Dag 4 Annandag påsk

 

Efter den härliga frukosten lastar vi bussen och lämnar Lübeck för denna gång. Ute på landet hittar vi Karls, en stor gård med bondmarknad där man även har egen tillverkning av t ex karameller, sylt och bröd och ett trevligt café. Här stannar vi till! Så har det blivit tid att köra hemåt. Under kvällen är vi åter i Malmö, säkert har vi många fina minnen att se tillbaka på.

 

 

 

 

 

Under resan blir det, om tiden tillåter, tillfälle till inköp.

 

 

 Pris: 3 790kr                                                           Enkelrumstillägg: 850kr

 

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 28/2

 

 

 

 

Priset inkluderar: 4 dagars resa i helturistbuss t/r, övernattning i dubbelrum på ****Holiday Inn Lübeck med halvpension, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledarservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.50

Tågstationen Landskrona

kl.

05.10

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.30

Thells S Sandby

kl.

05.45

Godsmagasinet Lund

kl.

06.00

Malmö Opera Malmö

kl.

06.30