Sparrisresa till Celle

 

17-20/5 2018

 

Få primörer är så efterlängtade som sparris! Av Tysklands stolthet, den vita sparrisen, skördas under sparrissäsongen närmare 60 000 ton. Den kallas inte för inte ”Tysklands vita guld” och är en kulinarisk läckerhet som avnjuts runt om i hela landet. Följ med oss och upplev en äkta tysk sparrismåltid på en sparrisgård, pittoreska Celle, närkontakt med Lüneburghedens invånare, Heidschnucken och mycket mer

 

Dag 1. # 17/5 Förväntansfulla startar vi vår resa, och genom Danmark kommer vi till Rödby varifrån vi tar färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi pauser för både lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen kommer till korsvirkesstaden Celle och vårt hotell ***Celler Hof, perfekt beläget mitt i den historiska stadskärnan. Alla rum har dusch/wc och tv. På hotellet finns en inbjudande lobbybar känd för sina fina viner. Under kvällen strålar vi samman och tar en kort promenad till Rådhuskällaren där vi bjuds på en god middag.

 

Dag 2. # 18/5 En härlig frukostbuffé inleder vår dag. Vi tar en liten stadspromenad i stadskärnan och beundrar de romantiska korsvirkeshusen och får höra om stadens spännande historia. Sen har vi tid att på egen hand bekanta oss med vår värdstad, strosa längs gågatorna, insupa atmosfären och kanske titta in i trevliga butiker och varför inte besöka ett café? Vid lunchtid är det dags att kliva ombord på bussen för färd till en sparrisgård, känd för sin höga kvalité. Här serveras vi en riktigt fin sparrismåltid, en av resans höjdpunkter. Vi blir även visade runt på gården och får lära oss mer om sparris, odling och skörd. Under kvällen väntar ännu en vällagad, lättare måltid på stan.

                               

Dag 3. # 19/5 Vi tar en lugn förmiddag i Celle innan vi efter lunch styr kosan ut på Lüneburgerheden. På en idyllisk gård, omgiven av skog och ängar, bjuds vi på kaffe och kaka. Redan under medeltiden passerade här en betydelsefull handelsväg som så småningom kom att sträcka sig från Basel till Lübeck. Handelsmän övernattade gärna här och gården är idag pietesfullt renoverad. Färden fortsätter till en liten by där vi får knyta nya bekantskaper – vi kommer att få uppleva då hedens invånare, Heidschnucken-fåren, kommer hem till sin gård för natten! Vi får även prova lite typiska delikatesser, både i fast och flytande form, från heden. I gårdens lilla butik erbjuds bl a fårfällar. Dagen avrundar vi på en trevlig, genuin restaurang där vi avnjuter vår avskedsmiddag.

                                

Dag 4. # 20/5 Hotellets goda frukost inleder resans sista dag innan vi lastar bussen och tar sikte norröver. I trakterna av Hamburg tar vi vår förmiddagspaus. Vi stannar för lunch och därefter för inköp av ”stärkande droppar”. Tillbaka i Danmark rullar milen på och snart är vi åter i Sverige med många goda, annorlunda och glada minnen i bagaget!

 

Pris: 3 960 kr                                                           Enkelrumstillägg: 500 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 17 april

Priset inkluderar: 4 dagars resa i helturistbuss t/r, 3 övernattningar i dubbelrum på ***Hotel Celler Hof, Celle med halvpension, guidad rundvisning och måltid på sparrisgård, besök på en fårgård med smakprover av delikatesser, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledarservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

05.35

Tågstationen Landskrona

kl.

05.55

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

06.15

Thells S Sandby

kl.

06.30

Godsmagasinet Lund

kl.

06.45

Malmö Opera Malmö

kl.

07.15