Spreewald

 

23-26/9 2018

Spreewald är ett unikt område strax söder om Berlin. Här bor sorberna, ett slaviskt folk som värnar om sin kultur, sitt språk och sina traditioner. Vi bor bra mitt i området, upplever det lummiga landskapet under en kahntur då vi sakta stakas fram på kanalerna, provar deras specialiteter och besöker även vackra Dresden. Välkommen till en givande resa!

                 

 Dag 1. # 23/9 Vi träffas under morgonen i Furulund och tar med vår bekväma buss sikte mot Gedser och färjan som ska ta oss till Rostock. Väl på tysk mark stannar vi för lunch, tar också kaffepaus innan vi sen eftermiddag kommer fram till resans mål: den lilla staden Lübben i Spreewald där vi inkvarterar oss på trevliga ***Hotel Spreeblick. Alla rum har dusch/wc och tv. Hotellbaren stoltserar med över 100 olika sorters whisky. Under kvällen äter vi vår välkomstmiddag på hotellet.

 Dag 2. # 24/9 Idag ska vi ha en sorbisk dag! Efter en välsmakande frukost åker vi med vår buss till den lilla staden Lübbenau där det efter tid för egna strövtåg är dags för en av resans höjdpunkter: Kahnturen genom området! Vi njuter av tystnaden när vi sakta stakas fram i den lummiga naturen och beskådar vackra gårdar och små byar. Under en paus finns möjlighet att besöka världens enda gurkmuseum! 

  Åter i land åker vi till en lokal gurkfabrik. Spreewald är ju känt för sina fina gurkor i otaliga smakvarianter. Vi får en rundvisning och givetvis provsmakar vi! Kvällens middag äter vi på en trevlig restaurang belägen en bit från vårt hotell, och under kvällen kommer vi att prova riktigt sorbiska specialiteter.

 Dag 3. # 25/9 Idag är det dags att åka till kulturstaden Dresden, en stad som efter förödande bombningar i krigets slutskede nu åter kan visa upp många fantastiska byggnader i centrum. Vi gör en stadpromenad och beundrar flera av de praktfulla byggnaderna såsom slottet Zwinger, Operan, Residenset och Frauenkirche. Därefter har vi några timmar på egen hand för lunch, museumsbesök, shopping eller vad vi önskar! Åter i Lübben avnjuter vi vår avskedsmiddag på hotellet.

Dag 4. # 26/9 Efter frukost startar hemresan. Vi tar kaffe- och lunchpauser och, om tiden tillåter, blir det tillfälle för inköp innan vi tar båten till Gedser. Under kvällen återser vi Skåne efter ett par annorlunda, innehållsrika och givande dagar i sagolika Spreewald!

 

  

Pris: 4 290 kr                                                           Enkelrumstillägg: 650 kr

Vid 40 betalande

Anmälningsavgift: 500 kr

 

Sista boknings- inbetalningsdag: 18 augusti

Priset inkluderar: 4 dagars resa i helturistbuss t/r, 3 övernattningar i dubbelrum med halvpension

3 nätter på *** Hotel Spreeblick, Kahnfahrt, besök på en gurkfabrik, stadspromenad i Dresden samt utflykter och arrangemang enligt program samt reseledareservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.20

Tågstationen Landskrona

kl.

04.40

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

05.00

Thells S Sandby

kl.

05.15

Godsmagasinet Lund

kl.

05.30

Malmö Opera Malmö

kl.

06.00