Schwerin julmarknad med Wismar

15-17/12

  

Upplev en trivsam, skimrande julmarknad i ”de sju sjöarnas stad” - Schwerin! Vi bor bra på centralt belägna ****InterCityHotel. I stadskärnan hittar vi en charmig blandning av inköpsgallerier och småbutiker längs gågatorna, mysiga caféer och restauranger. Kanske lockar det vackra slottet till ett besök?

 

Dag 1.# 15/12 Via Gedser – Rostockfärjan kommer vi under förmiddagen till Tyskland. Nu har vi inte långt till delstaten Mecklenburg-Vorpommerns huvudstad Schwerin. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, varefter de som önskar kan följa med på en liten stadspromenad där vi bekantar oss med vår värdstad. Under kvällen samlas vi på hotellet där en god middag väntar.

 

Dag 2.# 16/12 Den fina frukostbuffén blir en bra inledning vår dag. Därefter har vi hela dagen att strosa runt och njuta av julstämningen! I vackert pyntade marknadsbodar hittar vi allt från smycken och julgodis till fint hantverk. Ta en värmande Glühwein, botanisera i det glittrande utbudet, fynda i de inbjudande butikerna och ta en välbehövlig paus på en mysig servering. Kvällens middag äter vi gemensamt på hotellet.

 

Dag 3.# 17/12 Efter den goda frukosten lastar vi vår buss och styr kosan norrut. Vi gör ett besök i hansastaden Wismar där vi besöker deras gemytliga julmarknad innan färden går till Rostock och färjan till Gedser. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne, nöjda efter en julig helg i Tyskland!

 

Pris: 2 690 kr                                                          Enkelrumstillägg: 500 kr

Anmälningsavgift: 500 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 15 november

 

Priset inkluderar: 3 dagars resa i helturistbuss t/r, 2 övernattningar i dubbelrum på ****InterCityHotel Schwerin med halvpension, utflykter och arrangemang enligt program samt reseledarservice.
Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

04.20

Tågstationen Landskrona

kl.

04.40

Shell-macken Löddeköpinge

kl.

05.00

Thells S Sandby

kl.

05.15

Godsmagasinet Lund

kl.

05.30

Malmö Opera Malmö

kl.

06.00