Tjejshopping i Szczecin

 

11-13/5 2018

5-7/10 2018

 

Fredag – söndag

 

För åttonde året i rad fyller vi en buss med bara tjejer för billig och bra shopping i polska Szczecin.

 

I samband med andra världskrigets slut blev den tidigare tyska staden polsk och det officiella namnet ändrades från Stettin till Szczecin. Idag bor här ca 400 000 människor vilket gör staden till Polens sjunde största och landets viktigaste hamnstad.

 

Dag 1. Tidig fredagsmorgon tar vi oss över Öresundsbron mot färjeläget i Gedser. Den två timmar långa överfarten till Rostock ger oss gott om tid att äta en välförtjänt frukost och sondera färjans utbud. Väl på tysk mark har vi ett par timmars bussfärd innan vi vid lunchtid når Szczecin. En härlig långhelg och ett stort shoppingäventyr har tagit sin början!

 

På eftermiddagen checkar vi in på högklassiga Radisson BLU Hotel, centralt beläget mitt i staden med gångavstånd till mycket av det som Szczecin har att erbjuda.

 

Precis bakom hotellet ligger det stora shoppingcentret Galaxy och bara ett par hundra meter bort, det i oktober 2011 nyöppnade och 43 000 m2 stora shoppingcentret Kaskada. Här kan man lätt tillbringa ett par timmar. Naturligtvis hittar man även marknader som erbjuder ett stort utbud av grym shopping, allt från skor till fina festklänningar till bra priser.

 

Vill man inte ge sig ut i staden har hotellet en mysig relaxavdelning, med swimmingpool, vilstolar och bastu.

 

Vägg i vägg med vårt hotell, i den höga Pazim byggnaden, ligger Café 22 beläget på tjugoandra våningen. Här uppifrån har ni en fantastisk panoramavy över staden Szczecin. Passa även på att smaka en av caféets goda bakverk och ta något gott att dricka medan ni insuper den vackra vyn.

 

Dag 2. Laddade med en utsökt hotellfrukost är vi redo för en heldag på stan. Shoppingalternativen är många och utbudet stort. För den som sedan orkar är det bara att ge sig ut på fler upptåg och se vad staden har att erbjuda nattetid!

 

Dag 3. Efter en skön sovmorgon och en sista god hotellfrukost lämnar vi Szczecin. På vår väg hem genom Tyskland gör vi ett tyngre shoppingstopp innan vi vid 19.30-tiden åter ser Malmös siluett från Öresundsbron. Tjejer, missa inte denna shoppingchans i Polen!

 

Pris: 2 150 kr                                                          Enkelrumstillägg: 590 kr

Anmälningsavgift: 300 kr

Sista boknings- inbetalningsdag: 11 april / 5 september

 

Priset inkluderar: 3 dagars resa i helturistbuss t/r, 2 övernattningar i dubbelrum på Radisson BLU Hotel Szczecin med frukost samt reseledarservice.

 

Om intresse finns, hjälper vår reseledare till med att boka gemensamma middagar på en genuin polsk restaurang. Intresseanmälan görs under resan.

Upphämtning (med reservation för tider):
Hamntorget Helsingborg

kl.

02.50

Tågstationen Landskrona

kl.

03.10

Pendlarparkeringen Löddeköpinge

kl.

03.30

Thells S Sandby

kl.

03.45

Godsmagasinet Lund

kl.

04.00

Malmö Opera Malmö

kl.

04.30