Skip to main content

Absolut vodka i Åhus med Bäckaskogs slott

Vad kan vara bättre än en heldag i goda vänners lag i vårt vackra Skåne? Tillsammans åker vi till vodkamuseet Absolut Home i Åhus, och vi passar även på att göra ett besök på vackra Bäckaskogs slott. På museet får vi en guidad rundtur med provsmakning och bjuds sedan på en god lunch. På väg hemåt stannar vi på mysiga Flädergården och avnjuter kaffe och våfflor innan vi tackar för idag och vänder hem.

Sök resa

Dagsprogram

Tidig morgon lämnar vi vår hemort och tar sikte mot vårt första stopp på denna dagstur, vackra Bäckaskogs Slott. Av slotten i nordöstra Skåne är nog Bäckaskog det mest kända. Den friska luften, naturens mångfald och den historiskt kulturella bakgrunden har gjort Bäckaskog Slott till ett av södra Sveriges mest populära besöksmål. Många menar att ett besök på Bäckaskog Slott är som att resa i tid och rum. Munkar byggde ett kloster här på 1200-talet. Av danskarna gjordes det om till fästning 1584 och på 1800-talet förvandlade Karl XV slottet till sitt lantställe. Tid för egna strövtåg i parken efter en god kopp kaffe med förmiddagsfralla.

Resans höjdpunkt är nog dagens andra stopp, Åhus och Absolut Vodka. Här blir vi medtagna på en trevlig rundtur där vi dessutom får provsmaka lite smått och gott. Vi serveras även en god lunch på museets restaurang.

På Flädiegården i Vinslöv serveras vi kaffe och flädervåfflor och passar på att göra ett besök på gårdsbutiken.

Det bär därefter hemåt efter en härlig sommardag vid kusten!

Tidtabell K21

Påstigningsort

Påstigningsplats och Tid

Helsingborg

Hamntorget 08:50

Landskrona

Tågstationen 08:25

Löddeköpinge

Pendlarparkeringen 08:05

Fjelie

Pendlarparkeringen 07:55

Lund

Godsmagasinet 07:40

Södra Sandby

Thells Buss 07:25

Dalby

Gästis 07:10

Staffanstorp

Lidl 07:00

Malmö Opera

Malmö Operan 06:40

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
12/6Buss Mer än 81 190:-BokaMer information