Skip to main content

Bornholm 2 dagar

Vi beger oss till vackra Bornholm för 2 dagar fyllda av sevärdigheter, vackra vyer, god mat och semester. Följ med på en sommartur till Danmarks största ö!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten- Bornholm

Under morgonen börjar vår resa söderut ner till Ystad. Vi tar oss med färja över till Rönne och är framme tidig förmiddag. Dagens första stopp är Vang Granitbrud. Platser är känd som en av de vackraste upplevelserna på Bornholm. 1896 startade Vang Stenhuggeri och höll på ända till 1996, stora delar av Stora bältbron innehåller sten från stenbrottet. Idag är det en vacker plats för turister att besök och ta del ha kuststigen. Här frodar natur- och djurliv som utvecklas för varje år.

Dagens andra stopp är Hammershus Slottsruin. Den största slottsruinen i norra Europa och en av populäraste attraktionerna på hela Bornholm, ett måste att besöka. Ruinerna bär på mycket historia och vår guide berättar mer. Lunchtid och vi beger oss till Gudhjem.

Sista besöket för dagen blir till Österlars Kirke. Kyrkan är den största och äldsta av Bornholms rundkyrkor och tros ha byggts 1150. Vi tar en titt inne i kyrkan samtidigt som vår guide berättar mer.

Dags att bege sig till Hotellet i Allinge. Vi checkar in och gör oss hemmastadda. Denna kvällen blir vi serverade en god middag i hotellets restaurang, fri bar 18-21 (öl, vin och vatten).

 

Dag 2: Bornholm – Hemorten

Efter en god frukost väntar dagens äventyr. Vi lämnar hotellet och tar styr mot Krogsholm Frugt Mosteri. Här finns det möjlighet att köpa med sig god must från bryggeriet. Vi beger oss igen till Gudhjem för lunch och fritid. Innan vi kör mot färjan i Rönne stannar vi även till på Den Bornholmske gårdsbutiken, farm Shop. Här kan ni få med er dom sista souvenirerna hem i form av honung, öl, snaps, kryddor och mycket mer.

Färjan går hem till Ystad sen eftermiddag och kort därefter är vi hemma på våra hemorter igen. Danmark är alltid nära till hands och vi ses förhoppningsvis snart igen!

 

Tidtabell B23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

05:35

Dalby - Gästis 

05:50

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

06:00

Lund - Godsmagasinet 

06:15

Malmö - Malmö Opera baksidan

06:45

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/6BussHotell AllingeMer än 83 290:-BokaMer information