Skip to main content

Hildesheim-Sparris & vin

Få primörer är så efterlängtade som sparris. Av Tysklands stolthet, den vita sparrisen, skördas under sparrissäsongen närmare 60 000 ton.”Tysklands vita guld” och är en kulinarisk läckerhet som avnjuts runt om i hela landet. Följ med oss till Hildesheim och upplev en tysk sparrisgård och en sparrismåltid. Vi bor på förnämliga Van der Valk Hotel precis vid stadens torg.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Förväntansfulla startar vi vår resa. Vi Öresundsbron och färd genom Danmark kommer vi till Rödby varifrån vi tar färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi pauser för både lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen kommer till trevliga Hildesheim. Vi checkar in på Van der Valk Hotel, beläget precis vid stadens torg. Kanske en stund i hotellets wellnesavdelning kan locka innan vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet

Dag 2: Efter frukost ska vi lära känna Hildesheim. Staden är en riktig pärla med sitt vackra torg och världsarvslistade byggnader. Sedan är dagen fri för shopping och egna upptäckter. Under sen eftermiddag träffas vi för en enklare vinprovning. Vi besöker stadens välsorterade vinbutik där vi får provsmaka en del av sortimentet. Kanske hittar du något nytt favoritvin. Under kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3: En härlig frukostbuffé inleder vår dag. Vi sätter oss sedan i bussen för färd till en sparrisgård där man odlar denna högt uppskattade primör och mycket annat. Vi får en rundvisning på gården och får lära oss  allt om gårdens historia, hur man odlar och skördar ”sticker” sparrisen, och hur den sedan tas om hand innan den förpackas och säljs.  Vid lunchtid serveras en god sparrismåltid bestående av sparrissoppa,  sparris, skinka, färsk potatis, samt jordgubbar till dessert, tillsammans med ett passande vin.  Efter en lärorik dag återvänder vi till vårt förnämliga hotell för en stunds avkoppling innan middag.                                 

Dag 4. Efter frukost är det dags att lasta bussen och bege oss mot nordligare trakter. Vi stannar för förmiddagskaffe och lunch. I nordligaste Tyskland passar vi på att göra ett stopp vid en gränsbutik för lite shopping.  Tillbaka i Danmark rullar milen på och snart är vi åter i Sverige med många goda, annorlunda och glada minnen i bagaget!

Karta

Hotell

Van der Valk Hotel Hildessheim
Van der Valk Hotel Hildessheim
Trevligt och bekvämt hotell i centrala Hildesheim. På hotellet finns restaurang, bar, inomhuspool och bastu.