Skip to main content

Höstweekend med vinfest i Bremen

Välkommen till en härlig höstweekend i en av Tysklands gemytligaste städer! Resan sammanfaller med den årliga vinfesten på Hillmannplatz där vinproducenter från ett flertal tyska  vindistrikt låter oss prova deras viner. Förutom vinfesten så gör vi också ett uppskattat besök med källarvisning och vinprovning i Rådhusets källarvalv. Välkommen till årets vinfest och gemytlig stämning i Bremen!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Under morgonen lämnar vi Skåne och via Rödby-Puttgarden kommer vi snart till Tyskland. Efter paus för lunch och kaffe kommer vi under eftermiddagen fram till Hansastaden Bremen. Vi checkar in på fina Swissotel, perfekt beläget mitt i centrum, granne med vinfesten. Vi äter en gemensam middag och  inleder festligheterna med att gemensamt prova några glas vin hos en av vinproducenterna.

 Dag 2: En frukost inleder vi dagen. Under förmiddagen bjuder vi på en stadspromenad där vi bekantar oss med Bremens sevärdheter. Vi får se bl.a. Stadsmusikanterna, Rådhuset, Böttcherstrasse och Schnoorkvarteren. Efter lunch samlas vi för en riktig höjdpunkt. Vi beger oss ner i Rådhusets källarvalv för en visning och vinprovning. I denna historiska källare har det funnits en vinhandel sedan början av 1400-talet och vi får en intressant visning följt av en provning av några av vinerna. Vid rådhuset ligger också den välsorterade vinbutiken där ett stort urval av tyska kavalitetsviner finns att köpa. Därefter är eftermiddagen fri för egna strövtåg i Bremen och på vinfesten.

Dag 3. Efter frukost och lite fri tid på förmiddagen samlas vi för en vinprovning på vinfesten. Vi besöker en av vinproducenterna som dukar upp ett urval av sina viner.  Sedan är resten av dagen öppen för att på egen hand upptäcka viner från många av Tysklands vinområden, eller upptäcka staden förnämliga shopping och trevliga sevärdheter.

Dag 4: Efter den härliga frukostbuffén har det blivit dags att säga ”Auf Wiedersehen” till Bremen för denna gång. Vi kör norröver och stannar för lunch- och kaffepauser. Innan vi  rullar på färjan i Puttgarden stannar vi till för gränsshopping. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne efter en trevlig helg i vinets tecken och säkert med lite vin i bagaget.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
29/8Buss Swissôtel BremenMer än 84 850:-Boka

Hotell

 Swissôtel Bremen
Swissôtel Bremen
Modernt, förstklassigt hotell med perfekt läge i centrala Bremen. På hotellet finns bar, restaurang och en fitnessavdelning med gym, bastu och ångbad.