Skip to main content

Huseby julmarknad

Huseby Julmässa är i dag Nordens största julmässa. Här hittar du landets bästa hantverkare och småskaliga mattillverkare. Känn dofterna av ene, levande ljus och god mat.
Sök resa

Dagsprogram

Vi tar plats i bussen för att bege oss norrut.

På vägen tar vi ett stopp för att äta en traditionell bussfika, det serveras varmt kaffe och fralla i bussen och man kan passa på att ta en bensträckare. Sedan har vi ca 1 timme till Huseby Bruk. 

När vi når Huseby löser vi entre och beger oss in på den stora mysiga julmarkanden. Hela dagen är fri till ert förfogande att upptäcka marknadens alla stånd, mat och aktiviteter. 

Från Huseby Bruks hemsida (beskrivning av marknaden): 

"Njut av all den kreativitet och kunskap som finns samlad här under julmässan. Smide, keramik, korgmakeri, ljusstöpare, hemvävda dukar, glaskonst, karvsnitt och svep, träslöjd i alla tekniker, allt finns. Handtillverkade julbockar, halmarbeten, handstöpta ljus, eneslöjd som doftar och tomtar i alla former.

Landets största ansamling av gårdsföretag låter det vattnas i munnen. Ladda för julbordet med bland annat brännvinsost, knäcke, gammaldags rökt storkyckling, lingonbröd, korvar, marsipan, vilt, heminlagd sill, struts och en flaska av brukets egen glögg."

Vi tar åter plats i bussen vid 16-tiden för att bege oss ner till våra hemorter igen.

God jul!

 

Tidtabell H23

 
Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

06:40

Malmö - Malmö Opera baksidan

07:00

Lund - Godsmagasinet 

07:30

Dalby - Gästis 

07:50

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

08:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
14/11Buss Mer än 8795:-BokaMer information