Skip to main content

Jul i Magdeburg

Här vid floden Elbe ligger Magdeburg som tronar på en intressant historia, en imponerande stadsbild med vackra byggnader och bra shopping. Vi bor bra på Hotel Ratswaage, med gamla staden och julmarknaden runt hörnet. Följ med oss på en julmarknadsresa till denna utsökta shoppingstad!

Sök resa

Dagsprogram

 

Dag 1: Hemorten–Magdeburg
Efter att alla är samlade börjar vår gemensamma resa söderut. Via Öresundsbron och färjeöverfarten Rödby–Puttgarden når vi Tyskland. Vi stannar för lunch och fortsätter sedan söderut mot Magdeburg. Vi checkar in på Hotel Ratswaage. Under kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang. Efter middagen bekantar vi oss en första gång med Magdeburg. Vi följer med stadens nattvakt på en rundtur och får oss såväl lite kuriosa som historiska fakta till livs.

Dag 2–3: Magdeburg
Nu har vi två härliga dagar att njuta av Magdeburg, alla dess sevärdheter, julmarknaden och shopping. Här finns spännande modern arkitektur i form av Hundertwassers Grüne Citadelle och historiska byggnader som domen och rådhuset. På Alter Markt, på gångavstånd från vårt hotell, ligger den ståtliga julmarknaden. Här finns allt den shoppingsugna önskar sig. Strax utanför julmarknaden ligger varuhus och butiker med utsökt shopping.

Dag 4: Magdeburg–Hemorten
Efter en god hotellfrukost börjar vår resa norrut. Vi tar pauser för kaffe och lunch innan vi stannar till i norra Tyskland för en stunds gränshandel. Via Puttgarden och färja till Rödby når vi Danmark. Snart återser vi Öresundsbron och är tillbaka i Skåne. Vi säger auf wiedersehen för den här gången och syns säkert snart igen på en ny resa. God jul!

Tidtabell E22

Ort Påstigningsplats E22  

HelsingborgHamntorget 04:45 

LandskronaTågstationen 05:10 

LöddelöpingePendlarparkeringen 05:30  

Lund Godsmagasinet 05:20  

Södra SandbyThells 04:55 

Dalby Gästis 05:05  

Staffanstorp Lidl 05:40  

Malmö Opera Baksidan 06:05   

Malmö HyllieArenagatan Buss P 06:15 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/12BussHotel RatswaageMer än 84 590:-BokaMer information