Skip to main content

Jul i Rostock

Rostock är en av Nordtysklands viktigaste hamnstäder och har så varit under många hundra år. Än idag möts man av den medeltida charmen från Hansatiden, inte minst när det nalkas jul. Under adventstiden välkomnar Rostock med en av Tysklands största julmarknader. Följ med och njut av den gemytliga julstämningen!

Sök resa

Dagsprogram

Över Öresundsbron tar vi oss genom Danmark med riktning Gedser. Färjan över till Rostock ger oss gott om tid att utforska färjans utbud och stärka kroppen med något gott från färjans café eller restaurang.

Strax efter att vi lämnat färjeläget gör vi vårt första stopp på tysk mark, där butiken Calle inbjuder till shopping. Därefter beger vi oss in till Rostocks centrum.

Längs den långa gågatan hittar vi hantverks-, mat- och dryckesstånd. Doften av brända mandlar, kanderade äpplen och Glühwein ackompanjeras av traditionella julsånger. I butikerna lockar ett trevligt utbud av allehanda varor och på mysiga restauranger erbjuds vi god mat.

När mörkret har lagt sig vid beger vi oss med bussen tillbaka till båten. Med 16-färjan tar vi oss tillbaka till Danmark och vid 20-tiden kan vi åter skymta Malmös siluett från Öresundsbron.

Tidtabell D22

Ort   Påstigningsplats D22  
         
  Lund   Godsmagasinet 05:20  
  Södra Sandby Thells   04:50  
  Dalby   Gästis   05:00  
  Staffanstorp Lidl   05:40  
  Malmö Opera Malmö Opera 06:05  
   Malmö Hyllie Arenagatan Buss P  06:15  
           

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
10/12Buss Mer än 8640:-BokaMer information