Skip to main content

Julmarknad i Hildesheim

När julen åter står för dörren vankas det julmarknadsresor på Thells! För att välkomna den härliga julatmosfären beger vi oss till den mysiga staden Hildesheim. Här bor vi fint på hotell Van der Valk**** mitt i centrum vi det gamla torget – ett perfekt utgångsläge för ett julmarknadsbesök. År 1367 blev staden medlem i Hansan, och än idag finner vi platser som minner om en svunnen tid. Den 22 mars 1945 förstördes Hildesheims historiska centrum totalt under ett allierat bombanfall. Idag är staden restaurerad och erbjuder en pittoresk stadskärna med mysfaktor tusen.

Sök resa

Dagsprogram

 

Dag 1: Hemorten–Hildesheim

Tidig gryning lämnar vi Skåne och färdas ner genom Danmark mot färjeläget Rödby där båten tar oss över till Puttgarden. På färjan finns möjlighet att äta lite frukost och ladda för dagen. Väl framme i Tyskland gör vi ett stopp i Heiligenhafen för lite shopping. Under eftermiddagen anländer vi till Hildesheim där vi checkar in på vårt trevliga och centralt belägna hotell Van der Valk****. På kvällen väntar en god gemensam middag i hotellets restaurang. 

 

Dag 2: Hildesheim

Efter en riklig frukost väntar en heldag full av julaktiviteter. Dagen står öppen till fritt förfogande. Det gamla torget har ni utanför hotellentrén och alldeles runt knuten ligger affärer, kaféer och restauranger. Dags att dricka glühwein, smaka på brända mandlar och god choklad! På kvällen väntar åter en gemensam middag i hotellets restaurang. 

 

Dag 3: Hildesheim–Hemorten

Efter ännu en god frukost har det blivit dags för oss att lämna Hildesheim. Vi lastar bussen för att åter bege oss norrut. Hemresan går längs liknande vägar – under eftermiddagen kör vi ombord på färjan i Puttgarden och några timmar senare är vi tillbaka på våra respektive slutstationer redo att möta julen hemma i Sverige.

Tidtabell E22

Ort Påstigningsplats E22  

HelsingborgHamntorget 04:45 

LandskronaTågstationen 05:10 

LöddelöpingePendlarparkeringen 05:30  

Lund Godsmagasinet 05:20  

Södra SandbyThells 04:55 

Dalby Gästis 05:05  

Staffanstorp Lidl 05:40  

Malmö Opera Baksidan 06:05   

Malmö HyllieArenagatan Buss P 06:15 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
16/12BussVan der Valk Hotel HildesheimMer än 83 990:-BokaMer information