Skip to main content

Julmarknad i Magdeburg 4 dagar

Här vid floden Elbe ligger Magdeburg som tronar på en intressant historia, en imponerande stadsbild med vackra byggnader och bra shopping. Vi bor bra på Hotel Ratswaage, med gamla staden och julmarknaden runt hörnet. Följ med oss på en julmarknadsresa till denna utsökta shoppingstad!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Efter alla är samlade börjar vår gemensamma resa söderut. Via Öresundsbron och färja Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Vi stannar för lunch och fortsätter sedan söderut mot Magdeburg. Vi checkar in på Hotel Ratswaage. Under kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang. Efter middagen bekantar vi oss en första gång med Magdeburg. Vi följer med stadens nattvakt på en rundtur och får oss såväl lite kuriosa som historiska fakta till livs.

Dag 2–3: Nu har vi två härliga dagar att njuta av Magdeburg, alla dess sevärdheter, julmarknaden och shopping. Här finns spännande modern arkitektur i form av Hundertwassers ”Grüne Citadelle” och historska byggnader som domen och rådhuset. På Alter Markt, på gångavstånd från vårt hotell, ligger den ståtliga julmarknaden. Här finns allt den julshoppingsugne önskar sig. Strax utanför julmarknaden ligger varuhus och butiker med utsökt shopping.På kvällarna äter vi gemensam middag i hotellets restaurang

Dag 4: Efter en god hotellfrukost börjar vår resa norrut. Vi tar pauser för kaffe och lunch innan vi stannar till i norra Tys- kland för en stunds ”gränshandel”. Via Puttgarden och färja till Rödby når vi Danmark. Snart återser vi Öresundsbron och är tillbaka i Skåne. Vi säger ”Auf Wiedersehen” för den här gången och syns säkert snart igen på en ny resa.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
5/12BussHotel RatswaageMer än 83 890:-Boka

Hotell

Hotel Ratswaage
Hotel Ratswaage
Centralt beläget fyrstjärnigt hotell. Magdeburgs gamla stadskärna med sevärdheter och shopping ligger bara runt hörnat. På hotellet finns restaurang, bar och en wellnessavdelning med pool,bastu och en...