Skip to main content

Julmarknad i Rostock 2dgr

Rostock är en av Nordtysklands viktigaste hamnstäder och har så varit under många hundra år. Än idag möts man av den medeltida charmen från Hansatiden, inte minst när det nalkas jul. Under adventstiden välkomnar Rostock med en av Tysklands största julmarknader. Följ med och njut av den gemytliga julstämningen!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1)

Över Öresundsbron tar vi oss genom Danmark med riktning Gedser. Färjan över till Rostock ger oss gott om tid att utforska färjans utbud och stärka kroppen med något gott från färjans café eller restaurang.

Strax efter att vi lämnat färjeläget är vi på tysk mark och beger oss in till Rostocks centrum.

Längs den långa gågatan hittar vi hantverks-, mat- och dryckesstånd. Doften av brända mandlar, kanderade äpplen och Glühwein ackompanjeras av traditionella julsånger. I butikerna lockar ett trevligt utbud av allehanda varor och på mysiga restauranger erbjuds vi god mat.

Tidig eftermiddag får vi tillgång till våra rum och kan checka in på PentaHotel som är centralt beläget i Rostock. Vi samlas sedan under kvällen för en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2)

En god frukostbuffe serveras på hotellet innan ni beger er ut för att utforska Rostock mer. Idag är det fritt att bekanta sig med julmarkanden och göra dom sista inköpen inför julen. Strax efter lunch pacakar vi in i bussen igen för att bege oss mot färjeläget. Innan vi hoppar på färjan stannar vi för ett shoppingstopp på Calle Rostock. 

Med 16-färjan tar vi oss tillbaka till Danmark och vid 20-tiden kan vi åter skymta Malmös siluett från Öresundsbron.

God jul!

Tidtabell P23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

04:50

Dalby - Gästis 

05:05

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

05:15

Lund - Godsmagasinet 

05:30

Malmö - Malmö Opera baksidan

06:00

Malmö - Hyllie, Charterbussparkeringen

06:10

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
7/12BussPentahotel RostockMer än 83 190:-BokaMer information