Krakow

Upplev Krakow i all sin prakt! Följ med Thells till Polen och njut av mysiga Krakow, en av Europas vackraste städer. Under sex fina dagar gottar vi oss med god mat, musik, härlig stämning och såklart tar vi även del av tänkvärd historia och intressant kultur. Dagarna fyller vi med spännande utflykter, allt för att lära känna Polen bättre, denna oslipade diamant i Europa. Krakow är lätt att älska!

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten–Legnica
Vi lämnar Sverige denna morgon för att via Öresundsbron färdas genom Danmark mot färjeläget i Gedser. Överfarten tar cirka två timmar och det finns möjlighet att äta frukost antingen i restaurangen eller i cafeterian. När vi kör av färjan börjar vår färd på Tysklands autobahn. Vi stannar till för lunch under dagen och gör förstås välbehövliga pauser. Några timmar senare då vi rundat Berlin och passerat den polska gränsen är vi framme i Legnica och kan checka in på vårt fina hotell Qubus****. Efter incheckning väntar en god middag i restaurangen.

Dag 2: Legnica–Krakow
Efter en fin frukostbuffé lastar vi in våra väskor i bussen för att fortsätta mot vårt mål Krakow. Denna dag färdas vi längs nya fina motorvägar och några timmar senare är vi framme. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell Wyspianksi*** och därefter intas lunchen på egen hand. Varför inte besöka en trevlig restaurang i gamla stan? Under eftermiddagen väntar en intressant stadsrundtur med en lokalguide. På kvällen intar vi en god gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3: Auschwitz-Birkenau minnesmärke och museum
Efter frukost har vi en halvdag full av tung historia framför oss. Vi åker till Auschwitz-Birkenau där en lokalguide gör oss sällskap och berättar om det grymma öde tusentals gick till mötes efter att ha anlänt dit under andra världskriget. Möjlighet finns att handla något lättare till lunch mellan de olika platserna. Vid 13-tiden åker vi tillbaka till hotellet och eftermiddagen är fri för egna upptåg. Middag äter vi tillsammans på hotellet.

Dag 4: Saltgruvan i Wielicza
Dagen inleds med en stadig frukost innan det bär av till Wieliczka, den berömda saltgruvan som är belägen några kilometer bort. Första upplevelsen blir att ta sig ner i underjorden, hela 800 trappsteg! Stora salar med vackra saltstensskulpturer står inför våra ögon – en fantastisk promenad i detta annorlunda landskap! Vi kan varmt rekommendera de olika saltprodukterna som finns till försäljning till såväl invärtes som utvärtes bruk. Vi åker tillbaka till Krakows centrum och lunchen intas på egen hand denna lediga eftermiddag. På kvällen promenerar vi till en mysig restaurang i Gamla stan. Vi njuter av en fartfylld folkloreshow samtidigt som vi serveras en god traditionell polsk middag. En fin avslutning i en härlig medeltida stad!

Dag 5: Krakow–Cottbus  
Under den tidigare halvan av dagen njuter vi av vår sista tid i Krakow för den här gången, och kanske passar det bra att besöka ett fint museum eller två. Under eftermiddagen tar vi oss till Cottbus och checkar åter in på Lindner Congress Hotel. En sista gemensam middag äter vi i restaurangen innan vi vilar ut på hotellrummet. 

Dag 6: Cottbus–Hemorten
Mätta och nöjda efter frukost lastar vi bussen för att påbörja vår resa hemåt. Vi åker genom Berlin, en mångmiljonstad i ständig utveckling som alltid förvånar med spännande nyheter och tar dessutom kaffepaus på vägen. Några timmar senare har vi åter nått Rostocks färjeläge där vi går ombord på färjan som tar oss till Gedser. Under kvällens lopp är vi tillbaka i Sverige med nya fina minnen i bagaget!

Tidtabell H22

Tidtabell H22

Södra Sandby Thells Bussar 05:10

Dalby Gästis 05:25

Lund Godsmagasinet 05:45

Staffanstorp Lidl 06:05

Malmö Opera 06:35

Malmö Hyllie Buss parkering 06:45

 

Karta