Skip to main content

Liljefestival på Gavnø

Gavnø – slottet som ligger på en liten ö och har anor som sträcker sig tillbaka till 1400-talet. I slottsparken på Gavnø kan du uppleva hundratals färgglada och mångsidiga liljor när vi bjuds in till Liljefestivalen i slutet av sommaren. Tänk dig att gå genom den historiska slottsparken omgiven av vackra nyanser och liljornas välkända dofter. 

Sök resa

Dagsprogram

Vi lämnar glada och förväntansfulla Skåne under morgonen och tar oss via Öresundsbroförbindelsen över till Danmark. I Köge stannar vi och kan på egen hand ta en liten promenad i den pittoreska staden innan vi vid vår buss blir serverade gott kaffe med smörgås.

Färden fortsätter på mindre vägar till Dalby Hotell där vi äter vi en riktigt god, dansk lunch. Och vad kan vara mer danskt än en vällagad flaeskesteg med tillbehör?

Nu är vi framme vid Gavnö!

Slottet ligger på en liten ö och har anor sedan 1400-talet. I slottsparken på Gavnø kan du uppleva hundratals färgglada och mångsidiga liljor. Det finns också möjlighet att titta på Danmarks största porträttsamling inne på slottet, dessutom finns det stora fjärilshuset att besöka. Slottet har ett bryggeri så de som önskar kan köpa hem äkta slottsöl. Och i slottskyrkan bärs predikstolen upp av ett huvudlöst troll …

Sedan åker vi till pittoreska lilla Karrebaeksminde. Vi tar oss en kopp Kaffe och en kaka på bussen. Här kan vi även ta en promenad och kanske vill någon besöka byns lilla rökeri eller affär för inköp innan hemfärden startar.

På snabba vägar tar vi oss hemåt och tidig kväll beräknas vi vara hemma igen.

En trevlig och innehållsrik dag har gett oss fina minnen!

Tidtabell L21

Lund, Godsmagasinet 08:35

Södra Sandby, Thells Buss 08:20

Dalby, Gästis 08:05

Staffanstorp, Lidl 07:55

Malmö Opera, Malmö Operan 09:05

Malmö Hyllie, Arenans Bussparkering 09:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
11/9Buss Mer än 8940:-BokaMer information