Skip to main content

Ljuva Österlen

Välkomna med på en dagstur till Österlen!

Sök resa

Dagsprogram

När vi alla tagit plats i bussen åker vi mot vårt första stopp som är Husargården. Här serveras det god förmiddagsfika i forma av kaffe och frallor. 

Därefter åker vi vidare till Backagården. Här finns det möjlighet att provsmaka deras egna druvmust gjord på druvorna i växthuset. De har andra spännande växter för dem växtintresserade, bland annat fikonträd, oliver och eucalyptus. Gårdsbutiken står öppen för de som vill kika in deras utbud lite extra. Vi samlas sedan för en god lunch i deras Cafe.

Vi sätter oss åter i bussen för att ta oss vidare till dagens nästa besöksställe, Dag Hammarskjölds museum på Backåkragården. Här får vi en guidad rundtur och tid att se oss omkring i museet. Dag Hammarskjöld älskade Österlen och bodde på somrarna nära havet i en liten fiskestuga. Han köpte Backåkra, en fyrlängad gård från 1840-talet, år 1957. Tanken var att han skulle bosätta sig på gården efter avslutat uppdrag som FN:s generalsekreterare. Dessvärre fick Dag aldrig möjligheten att dra sig tillbaka på sitt älskade Österlen. Han omkom under ett FN-uppdrag år 1961 i en flygplansolycka i Ndola, nuvarande Zambia.

Vi avslutar besöket på Backåkra gården med en eftermiddagsfika.

Efter händelserik dag återvänder vi till våra hemorter med glada minnen och härliga stunder i bagaget. 

Tidtabell C23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp 
07:10
 
Malmö - Malmö Opera baksidan 
07:30
 
Lund - Godsmagasinet 
08:00
 
Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 
08:20
 
Dalby - Gästis 
08:30
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/5Buss Mer än 81 190:-BokaMer information