Skip to main content

Midsommar i Skagen

 

Välkomna att följa med på en midsommarresa till fantastiska Skagen!

Skagen och norra Jylland - här är luften klar och naturen nära, här är himmel, hav, sol och sand. Grenen, Skagens museum och Aalborg är några av de härliga upplevelser som väntar!

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1,

Tidig morgon lämnar vi Skåne och tar oss över Öresundsbron. Vi stannar till på vår väg genom Danmark för en klassiskt busskaffe. Vi fortsätter vår resa upp genom Danmark och vi stannar även till för lunchstopp innan vi kör den sista biten. Tidig eftermiddag når vi vårt huvudmål, Skagen.

Vi checkar in på trevliga Color hotell Skagen. Hotellet ligger i utkanten Skagen och vi transporteras med buss varje dag till både hamnen och gågatan.

Eftermiddagen tillbringar vi i Skagen, stadspromenad väntar för dom som vill med på det. Passa på att bekanta er med den mysiga hamnen, smaka lite Smørrebrød eller en sväng på shoppinggatan. På hotellet finns en mysig restaurang där vi under kvällen serveras en god middag. 

 

Dag 2, Midsommarafton

Idag är det midsommarafton och vi beger oss in mot stan under morgonen för att besöka Skagen bryggeri, här serveras det provsmakning av 5 olika öl som Bryggeriet presenterar.

Efter vårt besök på bryggeriet har det blivit lunchtid och vi dukar fram en midsommarbrunch från bussen. Därefter är det fritt att ge sig ut i Skagens hjärta för egna upptåg. Under eftermiddagen går bussen tillbaka till hotellet och vi gör oss redo för en 3-rätters middag på hotellet.

 

Dag 3,

En heldag i Skagen väntar! Vi ser de typiska gulmålade husen och med hjälp av Sandormen åker vi ut till Danmarks nordligaste spets, där Kattegatt och Skagerrak möts. Den vita sanden, det ändlösa havet, det sällsamma ljuset och havets brus ger en stämning vi bara kan uppleva här. Anchers Hus och Skagens museum, besöker vi såklart under denna dag. Vi får höra om konstnärernas dramatiska liv och skapande. På vårt hotell serveras ikväll en god middag.

 

Dag 4

Idag ska vi besöka ”snapsstaden” Aalborg! Vi inleder med en stadspromenad där vi bl a beser Jens Bangs Stenhus från 1624, som anses vara ett av de vackraste husen i norra Europa. Köpmannen Jens Bang var mycket rik och förtjust i prakt. Men när han inte blev invald bland de styrande lät han bygga sitt hus större än rådhuset och på husgaveln sitter en figur som räcker ut tungan mot rådhuset mittemot! I centrum hittar vi också kända restauranggatan Jomfru Ane Gade, trevliga butiker och caféer. Vi får tid att på egen hand utforska stadskärnan, kika lite i butikerna och kanske äta en bit mat.

Efter vårt besök i Aalborg har det blivit dags att påbörja hemresan till Sverige.

Under eftermiddagen kommer vi fram till den imponerande Stora Bält-förbindelsen. Den består av två broar och en tunnel, allt tog 10 år att bygga! Så går färden därefter vidare till Själland och snart är vi tillbaka i Skåne. Vi kan se tillbaka på en resa som gett oss fina minnen av konstnärlig kultur plus fantastiska naturupplevelser! 

Tidtabell M23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

06:40

Dalby - Gästis 

06:55

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

07:05

Lund - Godsmagasinet 

07:20

Malmö - Malmö Opera baksidan

07:50

Malmö - Hyllie, Charterbussparkeringen

08:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/6BussColor hotell SkagenMer än 87 990:-BokaMer information