Skip to main content

Midsommar i Tyskland

Att fira midsommar tillsammans med oss på Thells har för många blivit en omtyckt tradition! I år åker vi tillbaka pittoreska Weserbergland med sina mysiga städer, lummiga landskap och trevliga utflyktsmål! Vi åker häst & vagn, upplever pittoreska byar, besöker Hildesheim och firar givetvis midsommar.

Sök resa

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1.

Glada och förväntansfulla träffas vi under morgonen. Vi tar plats i vår bekväma buss och åker till Rödby-Puttgardenfärjan. Väl på tysk mark stannar vi för lunch- och kaffepaus innan vi anländer till trivsamma Bad Münder med sin lilla Altstadt med korsvikeshus, små butiker och serveringar. Vårt gemytliga ****Hotel Kastanienhof ligger strax utanför stadskärnan, och förutom restaurangen och den trevliga baren hittar vi här även pool, bastu och solarium. Kvällen inleder vi med en god middag, varefter de som önskar kan avrunda dagen med något gott i baren.

Dag 2 Midsommarafton.

Vi inleder dagen på bästa sätt med hotellets härliga frukostbuffé.  Mätta och belåtna åker vi till traktens familjeägda snapsbränneri som har anor sedan 1826. Vi får en liten rundvisning och därefter provsmakar vi både snaps och likörer. Hugade har möjlighet att köpa med sig något gott av deras alster. Nöjda åker vi vidare till en restaurang där vi serveras en lättare lunch. Så har det blivit dags för vår traditionella tur med häst & vagn! I stilla mak färdas vi runt i omgivningarna innan vi återvänder till vårt hotell och eftermiddagens firande. Vi klär midsommarstången, dansar ”små grodorna”, sjunger med i de klassiska midsommarsångerna och har det gemytligt tillsammans! Kvällens meny bjuder på en del traditionella midsommartillbehör.

Dag 3 Midsommardagen.

 Efter frukost åker vi till Hildesheim. Staden är en riktig pärla som erbjuder en vacker stadsbild med  ett sagolikt torg och spännande sevärdheter. Vi går en kortare promenad för att bekanta oss med staden innan det blir gott om tid för egna strövtåg och lunch. Vi återvänder sedan till Bad Münder för en stunds avkoppling på hotellet innan kvällens avskedsmiddag.

 Dag 4.

Det har blivit dags att säga ”Auf Wiedersehen” till Bad Münder. Efter paus för lunch når vi Puttgarden. Innan vi lämnar Tyskland för denna gång stannar vi till för shopping vid en gränsbutik.. Snart korsar vi Öresund på väg mot Malmö och kan se tillbaka på ännu en skojig midsommarresa i glada vänners lag!

Karta

Hotell

Hotel Kastanienhof
Hotel Kastanienhof
Trevligt och förnämligt familjehotell i Bad Münder. På hotellet finns bar, restaurang och en wellnessavdelning med pool och bastu