Skip to main content

Midsommar i Tyskland

Välkommen till en gemytlig midsommarhelg med bryggeribesök, små grodorna, sill & nypotatis, lunch på ett jaktslott och mycket mer!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. 

Glada och förväntansfulla startar vi vår midsommarresa! Bussen rullar över bron och genom Danmark. Efter en båttur från Rödby till Puttgarden når vi Tyskland. Vi åker till den lilla orten Spornitz, med anor från 1300-talet.

Här inkvarterar vi oss på trevliga ***Van der Valk Landhotel. På hotellet finns bastu och solarium, en stor terrass, bar och en trevlig restaurang. På kvällen strålar vi samman och äter en god middag tillsammans.

Dag 2. Midsommarafton

Efter en läcker frukostbuffé kliver vi ombord på vår buss för en kort färd till staden Lübz där vi ska besöka det lokala bryggeriet. Vi får en intressant rundvandring innan vi provsmakar olika ölsorter och vi serveras också en rustikal, tysk lunchbuffé.

Så är det dags att fira midsommar! I hotellets trädgård klär vi midsommarstången, dansar ”små grodorna”, sjunger med i de klassiska midsommarsångerna och har det gemytigt tillsammans! Kvällens meny bjuder på en del traditionella midsommartillbehör …!

Dag 3. Midsommardagen

Vi kör en tur i det vackra landskapet och besöker Parchim, en liten stad med rötter i 1200-talet. Midsommardagens lunch avnjuter vi på ett jaktslott anno 1791, vackert beläget omgärdat av gamla ekar. Under kvällen sätter vi oss till bords för vår avskedsmiddag.

Dag 4.

Idag tar vi en ordentlig sovmorgon. Frukostbuffén avrundar vår vistelse i Spornitz, och vi åker till idylliska Plau am See.  Här finns det möjlighet att se staden och njuta av sista dagen i Tyskland.

Vår resa fortsätter därefter till Fehmarn där det blir tillfälle till inköp av starkare droppar innan vi tar färjan till Danmark. Under kvällen är vi hemma igen och kan se tillbaka på en trivsam, innehållsrik och glad midsommarresa!

Tidtabell B21

Lund

Godsmagasinet 06:45

Södra Sandby

Thells Buss 06:30

Dalby

Gästis 06:15

Staffanstorp

Lidl 06:05

Malmö Opera

Malmö Operan 07:15

Malmö Hyllie

Arenans Bussparkering 07:25

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
24/6BussLandhotel SpornitzMer än 84 750:-BokaMer information