Skip to main content

Moseldalen Cykel & vin

I mellersta Tyskland slingrar sig Moseldalen fram mellan de pittoreska vinbyarna. På de branta sluttningarna ligger de vinodlingarna som ger de härligt skimrande Moselvinerna. Detta imponerande landskap är som gjort för en cykelsemester. De väl utbyggda cykelvägarna är en garant för man lugnt och tryggt ska kunna färdas mellan byarna i en takt som passar en själv.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Vi börjar dagen med att hämta upp alla från respektive påstigningsort innan vi styr färden mot kontinenten. Via Öresundsbron och färja Rödby-Puttgarden når vi snart Tyskland. Efter stopp för lunch och kaffe anländer vi under sen eftermiddag till den vackra korsvirkesstaden Celle där InterCity Hotel väntar med middag och övernattning. Under kvällen finns möjlighet att tillsammans med reseledaren upptäcka stadens genuina stadskärna under en kortare promenad.

Dag 2: Efter frukost på hotellet börjar dagens etapp. Vi gör ett lunchstopp i mysiga Bad Neuenahr-Ahrweiler i Ahrdalen innan vi fortsätter de sista milen mot Moseldalen och Bernkastel-Kues. Här checkar vi för två nätter på Gasthof zur Post. Innan middagen på hotellet hinner vi med ett besök Pauly Bergweiler där vi under en vinprovning får stifta en första bekantskap med moselvinerna.

Dag 3: Under förmiddagen tar vi med oss cyklarna och tar båten från Bernkastel-Kues till Traben-Trarbach. Här påbörjar vi dagens cykeletapp tillbaka till Bernkastel-Kues, en sträcka på 23 km. Väl hemma på vårt hotell är det snart dags för middag.

 

 

Dag 4: Efter frukost lastar vi vårt bagage i bussen och säger farväl till Bernkastel-Kues. Vi sätter oss på cyklarna för att ge oss i kast med den knappa tre mil långa etappen till Trittenheim. På de förnämliga cykelvägarna passerar vi mindre byar som Piesport, Minheim, Wintrich och Mülheim. Vi cyklar individuellt i vår egen takt och passar på att stanna för lunch och kanske något extra vätskestopp. Väl framme i Trittenheim parkerar ví våra cyklar vid Hotel Krone Riesling dit bussen med vårt bagage har anlänt. Under eftermiddagen bekantar vi oss med staden och gör en vinprovning på Galerie Riesling Weingut Clüsserath-Eifel. På kvällen äter vi åter en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5: En stärkande frukost inleder dagen. Vi sätter oss på cyklarna för att göra en utflykt till en av Tysklands äldsta städer, Trier. En sträcka på tre och en halv mil. Här finns det gott om gamla romarminnen och det mest påfallande är nog Porta Nigra, den gamla stadsporten som än idag imponerar stort. Det blir tid för lunch innan vi gör en stadspromenad och njuter av staden och dess sevärdheter på vår stadspromenad. Bussen tar oss sedan med tillbaka till Trittenheim. Under kvällen träffas vi åter på vårt hotell för en god middag.

Dag 6: Under morgonen lämnar vi Trittenheim och följer Moseldalens lopp mot Koblenz. Här viker vi av och följer den mäktiga floden Rhen söderut. Genom ett imponerande landskap passerar vi vackra korsvirkesbyar och storslagna borgar. Vid lunchtid anländer vi till Rüdesheim am Rhein. Här tillbringar en stund på egen hand och njuter av staden och dess vackra omgivningar. En lunch på Drosselgasse kanske hägrar. Under eftermiddagen går färden via Frankfurt am Main mot Bremen. Här checkar vi in på Landgut Horn utanför staden. för övernattning och en avslutande middag tillsammans.

Dag 7: En god hotellfrukost inleder dagen. Vi lastar bussen och börjar dagens färd norrut. Vi stannar till för kafferast och lunch innan vi närmar oss norra Tyskland. Vi passar på att göra ett avslutande stopp för shopping vid någon av ”gränsbutikerna” innan vi tar färjan från Puttgarden till Rödby. Efter några timmar skådar vi Öresundsbron och  Malmö för vidare resa mot respektive avstigningsplats.