Skip to main content

Norska fjordar med Oslo & Trollstigen

Upplev sagolika Norge med oss! Storslagna fjäll, vackra fjordar, mäktiga vattenfall, stilla sjöar och medeltida stavkyrkor, allt serverat tillsammans med en fantastisk båttur mellan Geiranger och Ålesund,  Trollstigen och Oslo.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten – Öyer

Förväntansfulla startar vi vår resa mot Norge. Via Göteborg och Strömstad kommer vi till gränsen vid Svinesundsbron. Vi passerar Oslo och Lillehmmer innan vi når Scandic Hotel Hafjell där vi ska tillbringa natten. Under kvällen serveras vi en god middag i hotellets restaurang. Därefter lockar kanske en promenad i de vackra omgivningarna?

Dag 2. Öyer – Geiranger – Ålesund

Efter en god frukost lämnar vi Öyer för nya uppleveler. Vi färdas genom vackra sjölandskap och imponerande bergstrakter till Geiranger. Staden ligger längst in i fjorden och efter att ha fått en blick av den vackra staden väntar en imponerande båttur som ska ta oss de nästan fem timmarna till Ålesund. Den 16 kilometer långa Geirangerfjorden är en av Norges naturskönaste områden och under vår tur får vi skåda branta fjällsluttningar som speglar sig i fjordens vatten. Vi får se porlande vattenfall och hus som klamrar sig fast i sluttningarna. Efter denna naturupplevelse anländer vi till Ålesund under tidig kväll. Vi checkar in på Scandic Hotel Parken för middag och en god natts sömn.

Dag 3 Ålesund

Vi inleder dagen med en god frukost och sedan väntar en heldag i Ålesund.  Denna förföriskt vackert belägna stad är känd för sin jugendarkitektur som uppkom efter den brand som ödelade staden under början av 1900-talet. Vi gör en stadspromenad där vi får lära oss mer om denna intressanta stad och njuter därefter på egen hand av atmosfären på denna vackra plats.. Ett besök i hamnen och kanske en lunch på någon av stadens många restauranger kan locka. På kvällen träffas vi åter för en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Ålesund -  Trollstigen - Vinstra

Efter frukost lämnar vi Ålesund och följer det vackra fjordlandskapet inåt landet. De ständigt skiftande naturscenerierna är bedårande och snart når vi ännu en av Norges absoluta höjdpunkter, Trollstigen. Vägen, som invigdes av Kung Haakon VII sommaren 1936,  är en av Norges nationella turistvägar och kränger sig från Stigrøra, 858 meter över havet, via 11 hårresande hårnålskurvor.  Efter denna upplevelse fortsätter vi mot Vinstra och Fefor Höifjellshotell där övernatttning och middag väntar i vackra omgivningar. Hotellet stoltserar med att många kända personer har ”laddat sina batterier” här så det är bara att njuta. Under kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 5. Vinstra - Oslo

Efter en god frukost på vårt trevliga hotell lastar vi bussen och styr färden i riktning mot Oslo. Innan vi checkar in på vårt hotell i Skjetten utanför den norska huvudstaden passar vi på at t lära känna Oslo lite bättre. Vi gör en kortare stadsrundtur och beskådar stadens sevärdheter. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Dag 6. Oslo – Hemorten

Hotellets fina frukost inleder vår dag på bästa sätt. Därefter har det blivit dags att starta hemfärden. Under dagen stannar vi för kaffe- och lunchpauser, innan vi mot kvällen återser Skåne. En resa fylld med vackra naturscenerier och intressant historia har säkert gett oss fina minnen!

Karta

Hotell

Hotell Norska fjordar Oslo & Trollstigen
Scandic Hafjell Öyer**** Hotellet är beläget i Hafjell strax norr om Lillehammer. På hotellet finns restaurang, bar, gym, bastu och inomhuspool. Scandic Parken Ålesund**** Hotellet ligger i centr...