Skip to main content

Oktoberfest i Bremen

Följ med på en av Thells mest klassiska resor och upplev tysk folkfest när den är som bäst!

Bremens stora ölfest Bremen Freimarkt är Nordtysklands svar på Münchens Oktoberfest. I över 950 år har man varje höst dukat upp marknadsstånden och bjudit in till en folkfest av sällan skådat slag. Missa inte detta festtillfälle!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten-Bremen
Under morgonen lämnar vi Skåne för en fartfylld helg i Bremen. Via färjan Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Efter ett inhandlingstopp i Heiligenhafen kommer vi under eftermiddagen till Bremen och inkvarterar oss på Radisson Blu Bremen, centralt beläget nära både stadskärnan och festivalområdet. För de som vill anordnas en stadspromenad där vi bekantar oss med Bremens kända landmärken och sevärdheter såsom Stadsmusikanterna, Rådhuset, Rolandstatyn och Böttcherstrasse. Kvällen är därefter fri för egna upptåg.

Dag 2: Bremen
 Morgonen inleds på bästa sätt med en god hotellfrukost som man står sig länge på. Sedan är det tid att ge sig ut i ett uppsluppet Bremen. Dagen är fri för egna upptåg och vi kan passa på att njuta av den härliga stämningen som råder i hela Bremen. Rådhustorget är fyllt med marknadsstånd med mat och dryck och i de romantiska Schnoorkvarteren finner man många mysiga caféer och butiker. Tidig kväll träffas vi och promenerar gemensamt till festivalområdet Burgerweide och det stora öltältet. Kvällen kommer garanterat att bjuda på mycket skratt, skummande öl, god mat, tysk musik och riktigt bra feststämning!

Dag 3: Bremen-Hemorten
En god hotellfrukost avslutar vår vistelse i Bremen. På vår väg mot Puttgarden stannar vi för kaffe och lunch innan vi kör ombord på färjan. De sista milen genom Danmark rullar snabbt förbi och tidig kväll kan vi åter skymta Malmös siluett från Öresundsbron.

Tidtabell S23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

05:50

Dalby - Gästis 

06:05

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

06:15

Lund - Godsmagasinet 

06:30

Malmö - Malmö Opera baksidan

07:00

Malmö - Hyllie, Charterbussparkeringen

07:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/10BussRadisson Blu Hotel BremenRing och boka4 790:-Ring och bokaMer information