Skip to main content

Oktoberfest i Bremen 2019

Följ med på enav Thells mest klassiska resor och upplev tysk folkfest när den är som bäst! Bremens stora ölfest ”Bremen Freimarkt” är Nordtysklands svar på Münchens Oktoberfest. I över 950 år har man varje höst dukat upp marknadsstånden och bjudit in till en folkfest av sällan skådat slag. Missa inte detta festtillfälle!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Under morgonen lämnar vi Skåne för en fartfylld helg i Bremen. Via färjan Rödby - Puttgarden når vi Tyskland. Efter inhandlingstopp i Heiligenhafen kommer vi under eftermiddagen till Bremen och inkvarterar oss på  Swissôtel, centralt beläget nära både stadskärnan och festivalområdet. För de som vill anordnas en stadspromenad där vi bekantar oss med Bremens kända landmärken och sevärdheter såsom stadsmusikanterna, Rådhuset, Roland och Böttcherstrasse. Kvällen är därefter fri för egna upptåg!

Dag 2. Morgonen inleds på bästa sätt med en god hotellfrukost som man står sig länge på. Sedan är det tid att ge sig ut i ett uppsluppet Bremen. Dagen är fri för egna upptåg, passa på att njuta av den härliga stämningen som råder i hela Bremen. Rådhustorget är fyllt med marknadsstånd med mat och dryck och i de romantiska Schnoorkvarteren finner du många mysiga caféer och butiker. Tidig kväll träffas vi och promenerar gemensamt till festivalområdet Burgerweide och det stora öltältet. Kvällen kommer att bjuda på mycket skratt, skummande öl, god mat, tysk musik och riktigt bra feststämning!

Dag 3. En god hotellfrukost avslutar vår vistelse i Bremen. På vår väg mot Puttgarden stannar vi för kaffe och lunch innan vi kör ombord på färjan. De sista milen genom Danmark rullar snabbt förbi och tidig kväll kan vi åter skymta Malmös siluett från Öresundsbron.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
25/10Buss Swissôtel BremenMer än 83 490:-Boka

Hotell

 Swissôtel Bremen
Swissôtel Bremen
Modernt, förstklassigt hotell med perfekt läge i centrala Bremen. På hotellet finns bar, restaurang och en fitnessavdelning med gym, bastu och ångbad.