Skip to main content

Österlen Dagstur

Välkomna med på en dagstur till Österlen!

Sök resa

Dagsprogram

Vårt första stopp är förmiddagskaffe hos Eva och Olle på Österlenkryddor. Under en örtinspirerad fika får vi veta mer om kryddodlingen och får också säsongens smaksättningstips. Vi gör ett besök i gårdsbutiken för att se vad kryddfälten givit innan nästa stopp, som är Köpingsbergs vingård.

Här tar Carl-Otto emot och berättar allt vi behöver veta om mousserande vin. Naturligtvis provsmakar vi också under sakkunnig ledning. Även här finns möjlighet till shopping innan det är dags att bege sig till dagens lunch.

På Örums Nygård möter vi Maria och Magnus. Till den utsökta lunchen som speglar en bit av varje gård serveras också familjens historia om hur de förvandlat ett grisstall till hotell och restaurang.

Vi åker nu genom Österlens vackra landskap till Monika och Hans på Petersborgs Gård. Här odlas det senapsfrö, både gult och brunt. I senapstillverkningen står Hans och uppfinner sort efter sort som fyller hyllorna i gårdsbutiken. Efter besöket är vi många senapserfarenheter rikare.

Vid denna tid är vi säkert kaffesugna igen och det råder vi bot på genom att åka till Gunnarhögs Gård. I gårdscaféet bjuder Anja och Erik på kaffe och hembakat – naturligtvis med rapsolja, följt av en spännande visning där vi får veta mer om hur rapsoljan blir till. Ett besök i gårdsbutiken avslutar en innehållsrik dag.

Tidtabell I21

Påstigningsort

Påstigningsplats och Tid 

Lund

Godsmagasinet 07:50

Södra Sandby

Thells Buss 07:35

Dalby

Gästis 07:20

Staffanstorp

Lidl 07:10

Malmö Opera

Malmö Operan 08:20