Skip to main content

Pågaresa till Berlin 2019

Välkommen till Pågarnas egen resa! I år åker vi till vår närmaste världsmetropol, Berlin, staden som har allt och lite till. I Berlin hittar vi mängder av sevärdheter, en intressant historia och ett restaurang- och nöjesliv som är i världsklass. Samla ihop kompisarna och häng med!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 . Vi strålar samman under tidig morgon och åker till Gedser där vi tar färjan till Rostock. På vår väg mot den tyska huvudstaden gör vi ett stopp för lunch. Snart rullar vi in i Berlin där vi checkar in på Abba Hotel Berlin****. Nu väntar stadsrundtur och ett besök i Berlin Unterwelten. I detta underjordiska tunnelsystem från det kalla krigets dagar finns en spännande underjordisk värld att upptäcka. Därefter fortsätter vår stadsrundtur och vi avslutar vid Hofbräuhaus där en rustik tysk middag väntar tillsammans med skummande öl. När vårt officiella program för dagen är över finns mängder av saker att göra i denna nöjesstad. Kanske vill någon göra ett besök på en av stadens mest spektakulära barer ”Das Klo”, där temat till stor del handlar om toaletter...

Dag 2. Hotellets fräscha frukostbuffé inleder dagen på bästa sätt. Vi fortsätter dagen med ett besök på ”Gedenkstätte Berliner Mauer” ett levande museum över berlinmuren och dess historia. Efter detta gripande och intressanta besök börjar vi får färd mot norra Tyskland. Innan vi ställer siktet mot färjan gör vi ett besök vid en ”gränsbutik” för lite shopping. Under kvällen är vi åter på hemmaplan efter två intensiva, intressanta och roliga dagar!                                                      

Karta

Hotell

Abba Hotel Berlin
Abba Hotel Berlin
Mycket centralt beläget hotell i de västra delarna av Berlin. På hotellet finns bar, restaurang och en fitnessavdelning med gym och bastu.