Skip to main content

Påsk i Magdeburg

I år går vår påskresa till Magdeburg i Sachzen-Anhalt. Här vid floden Elbe ligger denna överraskande stad som tronar på en intressant historia, en imponerande stadsbild med vackra byggnader och bra shopping. Vi bor bra på Hotel Ratswaage, med gamla staden runt hörnet. Välkomna att fira påsken med oss på Thells.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Efter alla är samlade på bussen börjar vår gemensamma resa söderut. Via Öresundsbron och färja Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Vi stannar för lunch och fortsätter sedan söderut mot Magdeburg. Vi checkar in på förnämliga Hotel Ratswaage. Kanske en promenad i omgivningarna eller avkopplande stund i hotellets wellnessavdelning kan vara något.  Under kvällen äter vi en första middag i hotellets restaurang. Efter middagen bekantar vi oss en första gång med Magdeburg. Vi följer med stadens nattvakt på en rundtur och får oss såväl lite kuriosa som historiska fakta till livs.

Dag 2: Efter frukost ska vi under en stadspromenad lära känna Magdeburg. Vår reseledare visar oss guldkornen bland staden sevärdheter. Sedan har vi resten av dagen att njuta på egen hand av Magdeburg.  Här finns spännande modern arkitektur i form av Hundertwassers ”Grüne Citadelle”  och historska byggnader som domen och rådhuset. Under kvällen serveras en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3: Efter frukost på hotellet är det dags för en utflykt som hör påsken till. I de närbelägna Harzbergen kokar dalgångarna av sagor och folksägner som gått i arv genom generationer. En av dem handlar om häxornas festande med djävulen på berget Brocken. En historia som Johann Wolfgang von Goethe beskriver i sitt drama om Dr Faust. Vi gör en utflykt till detta område och besöker korsvirkesstaden Quedlinburg. På vår stadspromenad genom stadens charmiga kullerstensgator och gränder får vi höra mer om stadens spännande historia. Här ligger Tysklands första kung begravd och slottet skryter gärna med sina forna gäster. Förr var Quedlinburg en fristad för ogifta kvinnor och än idag får den svenska Aurora von Königsmarck som levde och dog här stå som symbol för medeltidens starka kvinnor. Vi kommer att få höra mycket om denna färgstarka och fascinerande medeltidskvinna. Efter en härlig dag återvänder vi till vårt hotell i Magdeburg för en stunds avkoppling innan kvällens middag.

Dag 4: Efter en god hotellfrukost börjar vår resa norrut. Vi tar pauser för kaffe och lunch innan vi stannar till i norra Tyskland för en stunds ”gränshandel”. Via Puttgarden och färja till Rödby når vi Danmark. Snart återser vi Öresundsbron och är tillbaka i Skåne. Vi säger ”Auf Wiedersehen” för den här gången och syns säkert snart igen på en ny resa.

Karta

Hotell

Hotel Ratswaage
Hotel Ratswaage
Centralt beläget fyrstjärnigt hotell. Magdeburgs gamla stadskärna med sevärdheter och shopping ligger bara runt hörnat. På hotellet finns restaurang, bar och en wellnessavdelning med pool,bastu och en...