Skip to main content

Påskhelg i Rostock

Den gamla hansastaden Rostock välkomnar oss med en av Tysklands största påskmarknader. Vi bor utmärkt vid rådhustorget på Vienna House Sonne Rostock. Välkommen att följa med oss på en storhelg i tysk anda!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Långfredagen

Förväntansfulla startar vi vår resa, och genom Danmark kommer vi till Gedser varifrån vi tar färjan till Rostock. Ombord har vi gott om tid både att shoppa och få något till livs.

Väl på tysk mark kör vi till stadskärnan och vårt fina Vienna House Sonne Rostock. Strax intill hotellet hittar vi den långa gågatan, Kröpeliner Strasse, kantad av trevliga butiker och marknadsbodar. Vill man kan man gå med reseledaren på en stadspromenad eller så beger man sig ut på egen hand. Njut av den trevliga stämningen, doften av brända mandlar och utforska bodarnas utbud. Fynda pynt och ta en paus på ett trevligt café. Vi har hela eftermiddagen och kvällen på oss att upptäcka Rostock! På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2. Påskafton

Hotellets härliga frukostbuffé inleder dagen på bästa sätt. Idag beger vi oss till Wismar där vi ska få ta del utav en guidad tur samt provsmakning av sekt på Hanse Sektkelleri. Därefter dukas det fram en påskbrunch med lite smått och gott. Det finns även tid till att ta en sväng om i mysiga Wismar innan vi beger oss tillbaka till hotellet. Nu har vi återigen tid att utforska Rostock på egen hand, varför inte passa på att besöka den mäktiga Mariakyrkan? Vi samlas åter på kvällen för en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 3. Påskdagen

Idag tar vi sovmorgon, en förmiddag och lunch i Rostock innan vi checkar ut.

Under tidig eftermiddagen startar hemresan, och innan vi tar färjan till Gedser besöker vi gränsbutik för proviantering. Under kvällen är vi hemma igen med trevliga minnen från en givande resa!

Tidtabell P23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

04:50

Dalby - Gästis 

05:05

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

05:15

Lund - Godsmagasinet 

05:30

Malmö - Malmö Opera baksidan

06:00

Malmö - Hyllie, Charterbussparkeringen

06:10