Skip to main content

Prag & Dresden

Prag som också kallas för ”Den gyllene staden” är verkligen en sann pärla. En genuin medeltidsstad vackert belägen vid floden Moldau. Staden breder ut sig på båda sidor om floden med storslagna torg och små slingrande gränder.  Här finner vi en fantastisk arkitektur, en medryckande historia och mängder av små guldkorn som förgyller stadskärnan. I Prag finns allt man kan önska sig.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Under morgontimmarna börjar vår resa från respektive påstigningsplats. Via Öresundsbron och färjan mellan Gedser och Rostock når vi Tyskland. Efter  en kafferast passerar vi Berlin och når Dresden i början av kvällen. Vi checkar in på Ibis Hotel och äter en gemensam middag.

Dag 2: Efter frukost på hotellet gör vi en kortare stadspromenad och lär känna Dresden vackra stadskärna lite närmare. Denna barockstad bombades svår under andra världskriget men har rest sig ur askan och ståtar idag i sin forna glans. Bland stadens framträdande sevärdheter  finns  Residensslottet, Semperoperan, Zwinger, Furstetåget och den magnifika Frauenkirche.  Vi fortsätter sedan mot den tjeckiska huvudstaden Prag.  Vi checkar in på Ariston& Ariston Patio Hotel****.  På kvällen finns möjlighet att följa med på en *båttur på Moldau med middag.

Dag 3: Idag ska vi under en stadspromenad utforska Prag och alla dess sevärdheter. Vi börjar vår vandring i denna historiska stad på borghöjden där vi bl.a. får stifta bekantskap med Pragborgen, Vithuskatedralen, och Strahovklostret.  Via sluttningarna på Lillsidan når vi den mäktiga Karlsbron och Gamla stadens torg med St. Nikolaikyrkan och det astronomiska uret, de judiska kvarteren, Vaclavplatsen och mycket mer. Eftermiddagen är sedan fri för strövtåg på egen hand.  På kvällen arrangerar vi en uppskattad folkloreafton med middag för alla som vill följa med.

Dag 4: Nu har vi en heldag att uppleva Prag på egen hand. Vare sig man vill utforska shoppinglivet, museerna, cafelivet eller alla de små bryggerierna i staden finns här massor att göra. En dag att själv njuta av staden blir en perfekt avslutning på vår vistelse i Prag.

Dag 5: Under morgonen serveras som vanligt frukost på vårt hotell. Sedan lastar vi bussen och styr färden via Dresden, Berlin och färja Rostock-Gedser mot Sverige. Under dagen stannar vi till för kafferast och lunch. Sen kväll är vi åter hemma i Skåne efter en minnesvärd resa.

Karta

Hotell

Ariston & Ariston Patio Hotel
Ariston & Ariston Patio Hotel
Trevligt hotell med fina rum som är inrymt i en charmig sekelskiftesbyggnad. Hotellet är beläget i den restaurang- och bartäta stadsdelen Zizkovca 1,5 km promenad och bara 3 stationer med spårvagn frå...