Skip to main content

Skördefest på Öland

Varmt välkomna att följa med till Öland och den stora skördefesten! Vi kommer att bo på trevliga Calmar Stadshotell och besöka den årliga skördefesten som lockar till njutning.  Hela Öland går man ur huse och gårdsbutiker, affärer, kaféer och restauranger säljer och serverar nyskördade godsaker. Skördefesten involverar hela ön och bjuder på allt från fyrverkerier och konstutställningar till Fårets dag. Välkomna till Sveriges skafferi!

Sök resa

Dagsprogram

 

Dag 1: Hemorten–Öland–Kalmar
Under morgonen lämnar vi Skåne och siktar in oss på vackra Öland. Vi stannar för kaffe och lunch utmed vägen och väl framme på Öland startar vi i Eriksöre. Eriksöre Bygata är drygt 200 meter lång med över 70 olika aktörer ute vid gatan och inne på gårdarna. Här finns allt från veteranbilar till grönsaksodlare och konstutställningar. Efter Eriksöre Bygata fortsätter vi mot Ölands Örtagård som erbjuder ett brett sortiment av kryddor, teblandningar och mycket annat. Vi fortsätter sedan till Kalmar där vi checkar in på vårt hotell Calmar Stadshotell och äter en god middag tillsammans. 

Dag 2: Öland
Vi ska fortsätta uppleva den speciella stämningen som råder på Öland under skördefesten. Under de här dagarna finns det massor av saker att se, göra och smaka. Idag börjar vi med Borgholm, där man bland annat kan besöka Borgholms slott och Fårets dag där utställarna erbjuder produkter och hantverk kopplat till får*. Vi äter lunch på egen hand innan vi lämnar Borgholm, och tipset är såklart att passa på att prova den lokala klassikern kroppkakan. Eftermiddagen ägnar vi åt Ekerum Resort där vi hittar flera av Sveriges bästa slöjdare och hantverkare. I matboden finns massor av småskaliga delikatesser och här finns även en stor konstutställning. Vi avslutar dagen med ett besök på Paradisverkstaden i Färjestaden där vi tittar närmare på glas och keramik innan vi åker till Kalmar och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Kalmar–Hemorten
Efter en god frukost tar vi en kort rundtur genom staden och bekantar oss lite mer med Kalmar innan vi ger oss av hemåt igen.  Vi tackar Öland för spännande dagar, och kanske har vi fått med oss både lite godsaker och vackra hantverk som påminner oss om våra fina dagar på Ölands Skördefest. Tack för den här gången och varmt välkomna att resa med oss på Thells Buss igen!

*OBS! Entré ingår ej.

Tidtabell G22

Ort   Påstigningsplats G22  
Helsingborg Hamntorget 07:45  
Landskrona Tågstationen 07:20  
Löddelöpinge Pendlarparkeringen 07:00  
Malmö   Operan  06:35  
Staffanstorp Lidl   06:10  
Lund    Godsmagasinet    05:50  
Dalby  Gästis    05:30  
Södra Sandby  Thells 05:20  

Karta