Skip to main content

Sparrisresa till Celle med vinfest i Hildesheim

Få primörer är så efterlängtad som just sparrisen. Under sparrissäsongen skördas närmare
60 000 ton vit sparris i Tyskland som avnjuts över hela landet. Denna gång går vår
sparrisresa till tyska Celle. Vi ska besöka en sparrisgård och få
avnjuta en klassisk sparrismåltid. Vi ska också uppleva den trevliga vinfesten i Hildesheim.
Följ med oss på den här härliga vårresan och ta del av Tysklands vita guld!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten – Celle

Förväntansfulla startar vi vår resa. Via Öresundsbron och genom Danmark kommer vi till Rödby och tar färjan till Puttgarden. I Tyskland blir det paus för både lunch och kaffe innan vi under sen eftermiddag når Hotel Celler Hof i Celle. Vi checkar in innan vi tillsammans tar oss till Celles rådhuskällare för att avnjuta resans första middag ihop.

 

Dag 2. Sparrisutflykt

Idag ska vi på sparrisutflykt!  Vi beger oss till Spargelhof Heuer och besöker en sparrisbonde som odlar denna högt uppskattade primör. Sparrissäsongen är väldigt speciellt i området och här ska vi få njuta av en god sparrislunch. Vi kommer få en rundvisning på gården och lära oss allt om hur man odlar, skördar och hanterar sparrisen innan den förpackas och säljs. Det ges tillfälle att besöka deras butik där de säljer sparris och flera av deras andra produkter. Efter denna välsmakande utflykt vänder vi tillbaka till vårt hotell. Nu kan man passa på att ta sig en promenad till Slottsteaters eller det vackra torget som båda ligger precis bredvid hotellet. På kvällen serveras en 3-rätters middag på Thaers Wirthaus.

 

Dag 3. Heldagstur till Vinfest i Hildesheim

I dag ska vi besöka Hildesheim. Efter en sovmorgon och härlig frukostbuffé ger vi oss av till Hildesheims vinfest. Här möts vi av flera vinproducenter och vinhandlare som dukar upp på det stora torget. Både mat, musik och såklart vin i en trevlig festivalmiljö. Vi spenderar både eftermiddag och kväll i Hildesheim innan återvänder till hotellet.

 

Dag 4. Celle – Hemorten

Efter frukost är det dags att lasta bussen och bege oss norröver. Vi stannar för förmiddagskaffe och lunch. I nordligaste Tyskland passar vi på att göra ett stopp vid en gränsbutik för shopping. Tillbaka i Danmark rullar milen på och snart är vi åter i Sverige med många goda och glada minnen i bagaget.

Tidtabell J21

ort   påstigningsplats J21  
         
  Lund   Godsmagasinet 06:30  
  Södra Sandby Thells   06:15  
  Dalby   Gästis   06:00  
  Staffanstorp Lidl   05:50  
  Malmö Opera Malmö Opera 07:00  
  Malmö Hyllie Arenagatan Buss P  07:10  

Karta