Skip to main content

Sparrisresa till Celle med vinfest i Hildesheim

 

Få primörer är så efterlängtade som just sparrisen. Under sparrissäsongen skördas närmare 60 000 ton vit sparris i Tyskland som avnjuts över hela landet. Denna gång går vår sparrisresa till tyska Celle, där vi ska besöka en sparrisgård och få avnjuta en klassisk sparrislunch. Vi ska också få uppleva Hildesheims traditionella vinfest. Följ med oss på den här härliga vårresan och ta del av Tysklands vita guld!

Sök resa

Dagsprogram

 

Dag 1: Hemorten–Celle

Förväntansfulla startar vi vår resa från Sverige. Via Öresundsbron och genom Danmark kommer vi till Rödby och tar färjan till Puttgarden. I Tyskland blir det paus för både lunch och kaffe innan vi under sen eftermiddag når InterCityHotel i Celle. Vi checkar in innan vi samlas för att för att avnjuta resans första middag ihop på hotellets restaurang.

Dag 2: Spargelhof Heuer

Äntligen är det dags för sparrisutflykt! Vi beger oss till Spargelhof Heuer och besöker en sparrisbonde som odlar denna högt uppskattade primör. Sparrissäsongen är väldigt speciell i området och här ska vi få njuta av en god sparrislunch. Vi kommer att få en rundvisning på gården och får lära oss allt om hur man odlar, skördar och hanterar sparrisen innan den förpackas och säljs. Det ges tillfälle att besöka gårdsbutiken där de säljer både sparris och flera av sina andra produkter. Efter denna välsmakande utflykt vänder vi tillbaka till vårt hotell och man får tid för fritid i Celle. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3: Vinfest i Hildesheim

Idag har det blivit hög tid för oss att utforska Hildesheim. Efter en sovmorgon och härlig frukostbuffé tar vi oss till Hildesheims vinfest. Här möts vi av flera vinproducenter och vinhandlare som dukar upp på det stora torget – både mat, musik och självklart även vin i en trevlig festivalmiljö. Här förvaltar ni själva er tid och ni har hela dagen på er att utforska allt vad Hildesheim kan ha ett erbjuda innan vi möts upp och beger oss hem till hotellet. Kvällens 3-rätters middag serveras på Ratskaller Celle där vi bjuds på deras Sparrismeny. 

Dag 4: Celle–Hemorten

Efter frukost är det dags att lasta bussen och bege oss norrut. Vi stannar för förmiddagskaffe och lunch. I nordligaste Tyskland passar vi på att göra ett stopp vid en gränsbutik för shopping. Tillbaka i Danmark rullar milen på och snart är vi åter i Sverige med många goda och glada minnen i bagaget.

Tidtabell S23

Anslutning
 
Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

05:50

Dalby - Gästis 

06:05

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

06:15

Lund - Godsmagasinet 

06:30

Malmö - Malmö Opera baksidan

07:00

Malmö - Hyllie, Charterbussparkeringen

07:10

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
18/5BussInterCityHotel CelleMer än 85 990:-BokaMer information