Skip to main content

Spreewald

Spreewald är ett unikt område beläget bara 10 mil söder om Berlin. I detta fantastiska område hittar vi milslånga vattenleder, en vacker natur och ett rogivande lugn. Här värnar befolkningen om gamla traditioner och den härliga miljön. Mitt i detta lummiga område ligger vi vårt hotell, Hotelanlage Starick i direkt anknytning till kanalerna och det genuina Spreewald.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Vi träffas under morgonen och tar med vår bekväma buss sikte mot Gedser och färjan som ska ta oss till Rostock. Väl på tysk mark stannar vi för lunch, och kaffepaus innan vi sen eftermiddag kommer fram till resans mål, Lübbeanau i Spreewald. Här checkar vi in på vårt naturnära Hotelanlage Starick vid kanalerna. Under kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2: Efter en välsmakande frukost ska vi lära känna Lübbenau. Under dagen blir det tid för såväl gemensamma aktiviteter som egna strövtåg. I Spreewald finns 150 mil vattenvägar och hundratals småbåtar. Vi gör en kanaltur genom området och njuter av tystnaden när vi sakta stakas fram i den lummiga naturen och beskådar vackra gårdar och små byar. Under eftermiddagen finns tid att på egen hand upptäcka området. En promenad till det närbelägna slottet eller ett besök på ortens hembygdsmuseum kan kanske locka. På museet kan man lära sig mer om Sorberna, Spreewalds ursprungsbefolkning. Deras traditioner, språk och kultur är fortfarande en del av vardagen i området och på museet får man veta mer om Sorberna och deras historia. Inte att förglömma är att provsmaka traktens kända gurka och att göra ett besök på gurkmuseet. På kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3: Idag är det dags att åka till kulturstaden Dresden, en stad som efter förödande bombningar i krigets slutskede nu åter kan visa upp en fantastisk stadsbild. Staden lever verkligen upp till sitt smeknamn ”Elbflorenz” - ett Florens vid floden Elbe. Vi gör en stadspromenad och beundrar flera av de praktfulla byggnaderna såsom slottet Zwinger, Operan, Residenset och Frauenkirche. Därefter har vi några timmar på egen hand för lunch och egna upptåg. Väl tillbaka i Lübbenau njuter vi avslutande middag på hotellet och kanske en promenad i de vackra omgivningarna

Dag 4: Efter frukost startar hemresan. Vi tar kaffe- och lunchpauser och stannar till för inköp i norra Tyskland innan vi tar båten från Rostock till Gedser. Under kvällen återser vi Skåne efter ett par annorlunda, innehållsrika och givande dagar i sagolika Spreewald!

Karta