Skip to main content

Tallinn & Riga

Thells Buss välkomnar er nu till Estlands huvudstad Tallinn – en välbevarad Hansastad fylld av historia, god mat, dryck och ett sprakande nattliv. Riga, som en gång i tiden var en av Sveriges största städer men som numera är huvudstad i Lettland, kan idag stoltsera med en myllrande stadskärna kantad av små barer, mysiga kaféer och pampiga jugend-byggnader. Tillsammans med våra kunniga lokalguider är det nu dags för oss att lära känna två av Baltikums pulserande huvudstäder i öst, Tallinn och Riga!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten-Stockholm
Vi inleder vår resa med att ta oss upp till Stockholm där färjan mot Estland och Tallinn väntar. Ombord på båten får vi våra hytter och njuter av en gemensam middag. För den som önskar finns både liveunderhållning, dansgolv och mängder av olika butiker ombord att utforska innan det är dags att gå och lägga sig.


Dag 2: Tallinn
Dagen börjar med frukost till havs när vi så sakteliga närmar oss Tallinn. Vår lokalguide välkomnar oss vid hamnen och visar oss runt i den här spännande huvudstaden som faktiskt är en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder. Vi får ta en närmare titt på både de gamla stadsdelarna och de moderna kvarteren samtidigt som vår guide tar oss igenom stadens historia. Efter stadsrundturen finns det tid för att inte bara äta en god lunch, utan också för att upptäcka staden på egen hand innan det är dags för oss att checka in på vårt hotell Radisson Central Tallinn där vi tillsammans äter en god middag på kvällen.


Dag 3: Tallinn-Riga
Det är dags för oss att lämna Tallinn för den här gången och vi fortsätter istället mot vår nästa huvudstad, Riga. Idag byter vi ut pittoreska stadsmiljöer mot den östeuropeiska landsbygden och vyer över det äldre Baltikum. Både Estland och Lettland är historiskt intressanta länder som har gått igenom både krig och ockupationer på sin resa mot självständighet, och många spår av den intressanta historien får vi förstås se under vår resa. Vi passerar Pärnu, Estlands absolut populäraste sommardestination kantad av SPA-anläggningar, där vi stannar för lunch innan vi når Riga. På kvällen checkar vi in på centralt belägna Radisson Blu Latvija och äter en gemensam middag på hotellet.


Dag 4: Riga-Stockholm
Tiden har kommit för oss att lära känna Riga. Efter frukost möter vi upp vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur genom Baltikums allra största stad. Riga är en inbjudande stad som med sina kullerstensgator och färgglada hus är fullt av historia, och vi kommer bland annat att se Svenskporten och passera några av alla de kyrkor som staden kantas av. Efter rundvandringen finns det tid att utforska Riga närmare och passa på att äta lunch. Under eftermiddagen möts vi upp och går ombord på Tallinks färja som ska ta oss tillbaka till Stockholm. Vi äter middag ombord tillsammans och för den som vill finns återigen möjlighet till underhållning, dans eller shopping ombord.


Dag 5: Stockholm-Hemorten
Vi stiger upp och äter frukost med Stockholms skärgård som utsikt. När vi ankommer till Värtahamnen stiger vi på bussen och fortsätter hemåt. Vi stannar för fika och lunch innan vi når hemorten och tackar för den här resan.

Tidtabell L20

           
Ort   Påstigningsplats L20  
Helsingborg Hamntorget 07:50  
Landskrona Tågstationen 07:25  
Löddelöpinge Pendlarparkeringen 07:05  
Fjelie   Pendlarparkering 06:50  
Lund   Godsmagasinet 06:35  
Södra Sandby Thells   06:20  
Dalby   Gästis   06:05  
Staffanstorp Lidl   05:45  
Malmö Opera Malmö Opera 06:25  
Malmö Hyllie Arenagatan BussP 

Karta