Skip to main content

Tulpanfestival på Gavnø

Vi lämnar glada och förväntansfulla Skåne äntligen för Gavnø – slottet som ligger på en liten ö och har anor som sträcker sig tillbaka till 1400-talet. Vi har gott om tid att utforska den fantastiska slottsparken som inte helt oväntat till och med kallas för “lilla Holland”. Varje år planterar man här nämligen hela en halv miljon lökar. Alla tulpanälskare kommer garanterat känna sig hemma!

Sök resa

Dagsprogram

Vi lämnar glada och förväntansfulla Skåne under morgonen och tar oss via Öresundsbroförbindelsen över till Danmark. I Köge stannar vi och kan på egen hand ta en liten promenad i den pittoreska staden innan vi vid vår buss blir serverade gott kaffe med smörgås.

Färden fortsätter på mindre vägar till Dalby Hotell där vi äter vi en riktigt god, dansk lunch. Och vad kan vara mer danskt än en vällagad flaeskesteg med tillbehör?

Nu är vi framme vid Gavnö!

Slottet ligger på en liten ö och har anor sedan 1400-talet. Vi har gott om tid att utforska den fantastiska slottsparken där inte mindre är en halv miljon lökar planteras varje år, parken kallas även "lilla Holland"! Det finns också möjlighet att titta på Danmarks största porträttsamling inne på slottet, dessutom finns det stora fjärilshuset att besöka. Slottet har ett bryggeri så de som önskar kan köpa hem äkta slottsöl. Och i slottskyrkan bärs predikstolen upp av ett huvudlöst troll …

Sedan åker vi till pittoreska lilla Karrebaeksminde. Vi tar oss en kopp Kaffe och en kaka på bussen. Här kan vi även ta en promenad och kanske vill någon besöka byns lilla rökeri eller affär för inköp innan hemfärden startar.

På snabba vägar tar vi oss hemåt och tidig kväll beräknas vi vara hemma igen.

En trevlig och innehållsrik dag har gett oss fina minnen!

Tidtabell L23

Staffanstorp, Thells nya kontor - Önsvala allé 3, 245 43 Staffanstorp

07:40

Dalby - Gästis 

07:55

Södra Sandby - Thells gamla kontor - Skogsvägen 6, 247 31 Södra Sandby 

08:05

Lund - Godsmagasinet 

08:20

Malmö - Malmö Opera baksidan

08:50

Malmö - Hyllie, Charterbussparkeringen

09:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
3/5Buss Mer än 81 250:-BokaMer information