Skip to main content

Vandring i Auffach

Följ med oss på Thells till vårt favorithotell i trevliga Auffach på en sommarresa där avkoppling och aktiviteter står i fokus. Vi bor förträffligt på trevliga Auffacherhof , bara några minuters promenad till Schatzbergbahn  som smidigt tar oss med upp i alperna och områdets vackra vandringsleder. Under våra dagar i Auffach njuter vi av vi av byns utbud av aktiviteter i kombination med hotellets bekvämligheter och trevliga utflykter.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Vi börjar dagen med upphämtning på respektive påstigningsort innan vi styr färden mot Öresundsbron och Danmark. Via färja mellan Gedser och Rostock når vi Tyskland. Under kvällen anländer vi till Best Western Hotel i Jena där middag och en god natts sömn väntar.

Dag 2: Efter en god frukost på hotellet lastar vi bussen och ställer in siktet på dagens slutmål, Auffach i Österrike.  Vi reser genom det vackra bayerska landskapet där storslagna humleodlingar breder ut sig. Vi passerar Bayreuth, Nürnberg och München innan vi under eftermiddagen börjar skåda de storslagna alperna  och når den Österrikiska  gränsen. Nu har vi inte långt kvar till Auffach och Hotel Auffacherhof där vi ska tillbringa fem härliga dagar. Efter ankomst passar vi på att bekanta oss med byn och sedan är det snart dags för en gemensam middag på hotellet.

Dag 3-7: I dessa lugna omgivningar väntar oss lugna stunder på hotellet i kombination med utflykter och allehanda aktiviteter. Här finns möjlighet att ge sig ut på turer med mountainbike , på vandringar eller tillbringa en stund i hotellets relaxavdelning eller på byns badanläggning.  På våra vandringar har vi med erfarna vandringsguider som kan dela med sig av sina erfarenheter och ge oss tips om aktiviteter på egen hand. Vi har fri tillgång till såväl hotellets wellnessavdelning som badanläggningen och vissa av byns museer. Dessutom har vi inkluderat alla färder med bergbana i resans pris. Vi arrangerar dessutom utflykter till Salzburg, Innsbruck och till Grossglockners vackra panoramavägar för dem som vill se lite andra delar av Österrike. Efter dagar fyllda av aktiviteter träffas vi i hotellets restaurang  på kvällarna där gemensam middag väntar.

Dag 8: Efter en god frukost på hotellet lastar vi bussen och börjar vår färd norrut. Färden går förbi München, Nürnberg och Würzburg. Vi stannar till för kafferaster och lunch och når under kvällen Kassel  där vi checkar in på  InterCity Hotel  Under kvällen serveras en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 9: Frukost inleder dagen och sedan börjar resans avslutande etapp via Göttingen, Hannover och Hamburg. Vi gör ett uppehåll för lunch och ett avslutande stopp för lite gränshandel innan vi når färjeläget i Puttgarden för att ta färjan till Rödby. Efter en innehållsrik och avkopplande resa når vi under kvällen Skåne för vidare resa till respektive avstigningsort.

Karta

Hotell

Auffacherhof
Auffacherhof
Trevligt familljeägt hotell i centrala Auffach. På hotellet finns bar, restaurang och en wellnessavdelning med bastu.