Skip to main content

Vår bland Hollands blommor

Våren är blommornas tid i Holland. På vår resa färdas vi genom det praktfulla Holländska landskapet blomsterfält och väderkvarnar. Vi besöker kanalernas stad Amsterdam, blomstermarknaden i Aalsmeer, den storslagna parken Keukenhof och mycket mer. Följ med på en inspirerande resa där blommorna står i fokus.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Under morgonen lämnar vi Skåne och via Rödby-Puttgarden kommer vi snart till Tyskland. Efter paus för lunch och kaffe kommer vi under eftermiddagen fram till Bremen. Vi checkar in på Best Western Hotel Achim i utkanten av staden. Under kvällen äter vi en första gemensam middag på en närbelägen restaurang.

 Dag 2: Efter frukost lastar vi bussen och styr färden mot de holländska blomsterfälten. Vi passerar Oldenburg innan vi närmar oss gränsen till Nederländerna. Vi gör ett uppehåll vid såväl en ostfarm som hos en träskotillverkare och passar också på att besöka den mysiga staden Alkmaar där ett besök på ostmuseet väntar. Under sen eftermiddag anländer vi till vårt Hotell i Haarlem. Här har vi ett perfekt utgångsläge för våra utflykter.

Dag 3: Efter frukost börjar vi vår upptäcksresa i blommornas Holland. Idag gör vi ett besök på världens största blomsterauktion i Aalsmeer.  Här köpslås dagligen med miljontals lökar och växter av olika slag, en kommers utan dess like. Vi fortsätter därefter till Keukenhof där vi ska njuta av denna sagolika blomsterpark. Under våren blommar här över 7 miljoner lökar av olika slag. Bara inom tulpansläktet finns över 800 arter och utöver detta finns mängder av andra blommor på en yta av 32 hektar.  Efter en fantastisk dag återvänder vi till Haarlem för lite tid på egen hand i staden innan kvällens middag.

Dag 4: Vi ägnar dagen till ett besök i Nederländernas mycket sevärda huvudstad, Amsterdam. Här finns mysiga kvarter längs kanalerna, intressanta museer och mängder av shoppingmöjligheter. Vi inleder vårt besök i staden med en kanaltur där vi får se centrala Amsterdam från våra platser på båten. Det blir sedan gott om tid att på egen hand njuta av stadens sevärdheter. Här finns mycket att välja på. Kanske ett besök på Van Gogh museet eller Rijksmuseum kan locka. Vår reseledare bistår gärna med tips. Efter dagen i Amsterdam återvänder vi till Harlem för en gemensam middag.

Dag 5: Vi inleder dagen med en god frukost innan vi lastar bussen för avfärd. Under förmiddagen gör vi ett besök i en av Nederländernas mest sevärda städer, Utrecht. Staden som grundades av romarna bjuder på en charmig stadskärna och mängder av sevärdheter. Vår reseledare berättar mer  om landet äldsta stad innan vi på egen hand njuter av arkitekturen och kanalerna. Under eftermiddagen fortsätter vår resa mot den tyska gränsen och under sen eftermiddag når vi centrala Bremen där vi checkar in på Hotel Star Inn. Vi äter en gemensam middag och för den som önskar finns möjligheten att följa med på en kortare stadspromenad i Bremens gamla, genuina stadskärna.

Dag 6: Under morgonen lämnar vi Bremen och styr färden norrut. Vi stannar för kaffepaus och lunch innan vi når nordligaste Tyskland. Efter ett avslutande stopp för lite ”gränsshopping” tar vi färjan från Rödby till Puttgarden. Snart återser vi Öresundsbron och är åter på svensk mark.

Karta